Nyheder 2018

Nyheder 2018

9/9 - Goldie på prøve

Jeg kunne rigtig goddt tænke mig, at Goldie fik sin Åben B prøve i DRK inden året er gået. Det er fordi jeg gerne vil have hende på markprøverne her i efteråret, så vi måske er klar til vinderklassen til næste sæson. Markprøverne for mig er rigtige prøver og jeg nyder dagen med hunden og andre hundetosser.

Nå, men Goldie blev stillet i går nede hos DRk Lolland Falster regionen. Jeg havde fået lov til at møde senere pga jeg har hvalpe, så kl 13 var vi på området. Da vi bliver kaldt frem, skal vi og vores makkerhund starte fri ved fod frem i terrænet og jeg har det laveste nummer, så jeg går forrest. Vi kommer frem til en dobbelt markering. En på land og en på vand. De kommer hurtigt hjem. Vi drejer os lidt og vi får en enkelt markering og den er bare lynhurtig hjemme - super flot. Efter vores makkerhund, har været det samme igennem, kommer Goldie og jeg frem til en dirrigering ned til en kanin og den løses overbevisende. Så skal vi i det frie søg sammen med makkerhunden og det er ikke noget Goldie har trænet så meget, men hun er fuld at overraskelser den lille gule, og hun søger helt perfekt i hele søget og kommer hjem med 4 stykker vildt. Hele prøven igennem laver hun fine afleveringer og spontane opsamlinger , så der er vist ikke noget at klage over. Dommeren ( Michael Worm ) skriver som helhedsindtryk : En veltrænet markør, som løser alle opgaver rigtig flot. God næse hele prøven igennem. Flot ført. Flotte afleveringer. Det blev til en meget fin 1. præmie, så nu skal vi på markprøver :-).


3/9 - Stingene taget

Trunte har sammen med Saldo, hvalpene og mig været til Ølby Dyrehospital, for at få taget stingene og tilset sået. Sået er rigtig fint og Trunte tog det pænt med at få dem taget, men hun bliver aldrig god til det dyrlægeværk. Hun syntes ikke det er fedt inde i rummet, joeeee kun en ting og det er hvis de giver hende en godbid. DET elsker hun :-). Hun er smadder sjov og nu håber jeg bare på vi kan have hende i en del år endnu, for hun lavet fis og ballade stort set hver dag. Hun er bare og bliver en Truntemus <3.


27/8 - Trunte er blevet opereret

Trunte blev sidste mandag røngtenfotograferet, for at se om der var noget i hende som ikke skulle være der og der var ingen tegn på store tumorer. Så hun er blevet steriliceret og det er en  rigtig god beslutning. Da hun kom hjem i onsdags efter operationen, var hun noget groggy af den nakose hun havde fået og det varede indtil næste dag og så er det da heldigvis kun gået fremad siden. Hun får fortsat pencilien og lidt smertestillende og hendes sår, skal tilses hver dag, men det tager hun bare i stiv pote. Hun ligger sig rundt på ryggen og jeg kan tage benene ud af den bodystocking hun har fået på, og rulle den op over sået og så renser jeg det lidt med klorhexidin og så får hun bodystockingen på igen. Det koster selvfølgelig nogle guffer bagefter, men det er selvfølgelig heller ikke noget problem. Den 3. september skal hun have taget stingene og have bodystockingen af og så skulle det hele se normal ud igen.


11/8 - Dyrlæge besøg med Trunte

Trunte har i den forgangene uge været til dyrlægen en del gange, da hun har fået en meget kraftig underlivsbetændelse. For ca 1 mdr siden blev hun behandlet for det samme, men pencilienen havde ikke kunne tage det, så hun har haft fået homonbehandling to gange i denne uge, for at få tømt livmoderen ud. Den var vokset sig til at være 4 cm i diameter, men allerede to dage efter den første homonbehandling skrumpede den til at være 2 cm i diameter. Hold op hun har haft det skidt og det har gjort sindsygt ondt på stakkels Trunte og jeg har været noget bekymret for hende, for selvom hun får kvalmestillende medicin og smertestillende, vil hun ikke spise af sig selv og jeg har kun kunne få noget ned i hende, ved at håndfodre hende. Hun spiste det, men ikke med velbehag. Stakkels stakkels Trunte - hvis hun ikke spiser, så er der virkelig noget galt. Men med en daglig kontakt med de sødeste dyrlæger på Ølby Dyrehospital ( Martin i dette Trunte forløb ), så håber jeg, det er ved at vende, og her til morgen, ser hun noget bedre ud og har da luntet med på morgenturen og virkede mere som en Truntehund <3. På mandag skal hun til kontrol, for at se om der er mere betændelse tilbage. Når der ikke er mere betændelse tilbage, skal hun operares for at få fjerne den dumme livmoder, så hun kan komme helt på toppen og ikke opleve dette mere. Typist vil det være sådan, at det skidt kommer tilbage i næste løbetid og det skal hun ikke igennem igen -verdens sødeste Truntelunte.


Jeg har fra sidste opdatering ikke fået et af  Lab Venatu´s Yahoo ( Pippa ) og Vibeke´s fine resulter med, men det skal selvfølgelig nævnes :-)


Den 01/6  har de været på B - Prøve (kold vildt) i begynderklassen i DRK og sørme om ikke de fik en meget fin 1. præmie også den dag.


Det årlige Unghundemesterskab løber at staben i denne weekend og der var  Lab Venatu´s Yahoo ( Pippa ) og Vibeke tilmeldt, men desværre er Pippa ikke færdig med sin løbetid - æv æv æv, så det bliver ikke i år, at Kennel Lab Venatu kommer tilstart til Unghundemesterskabet - desværre :-(. Jeg havde virkelig glædet mig til turen til Jylland, for at være sammen med disse to dygtige tøser og er også sikker på, at de kunne komme rigtig langt, for  med alle de fine resultater de to har lavet hele året, så kunne det måske være........... Man skal så også bare huske på, at det kun er en prøve i hundens liv den ikke kommer med på, men at deltage i Unghundemesterskabet er bare noget specielt og en rigtig rigtig hyggelig dag med mange andre hundeglade venner.23/7 - Mange fine resultater


Nu er jeg endelig selv ved, at være ovenpå med min operation, som "kun" har varet siden den 15. Januar. Det har været en mega hård omgang, men nu håber jeg denne gang, at lyset forenden af tunnlen ikke slukkes mere og at det vare ved med at gå fremad.

Der er kommet flere fine resultater fra de dygtige hvalpekøbere siden sidst og nu håber jeg, at jeg får dem alle med her ( ellers må i bære lidt over med mig - bare lige denne gang :-) :-) ).


Lab Venatu´s Yahoo ( Pippa ) har sammen med Vibeke lavede følgende nedenstående resultater :


Den 05/5 har de været på B - Prøve (kold vildt) i begynderklassen i DRK for anden gang og sørme om ikke de fik en meget fin 1. præmie med en MEGET fin kritik og dermed er de kvalificeret til åbenklasse blot 13,5 mdr gammel. Jeg er MEGA stolt af tøserne.


Den 26/5  har de igen været på B - Prøve (kold vildt) i begynderklassen i DRK for tredje gang og sørme om ikke de fik en meget fin 1. præmie også den dag. Hvad skal det ikke bleve til :-)


Den 18/6 har de bestået Kvalifikationsprøven ved Labrador Raceledelsens Kvalifikationsprøve


Den 28/6 var de på  DJU´s udvidede apporteringsprøve og blev suverænt DAGENS BEDSTE HUND. Nu har Vibeke vundet den pokal for 3. år i træk - SÅDAN.


Man må sige de giver den gas derovre i Jylland og jeg glæder mig til at følge jer langt ud i fremtiden.


Lab Venatu´s Opasia ( Sia ) har sammen med Dorte og været ude og vise flaget frem. De har været til en grøn C-prøve og en grøn WT, som er for unge, uprøvede hunde, hvor man ikke får nogen karakterer, men hvor vi har fået mange pæne ord med på vejen foruden en masse gode råd.

Den 14/7 var de til den første “rigtige” konkurrence - en Dual-dag, som var tilrettelagt som en WT, hvor den ene post er en “udstilling”. Der fik “sufficient” og 5 points ud af de 20 mulige, Så var de desværre allerede bagud på points, da de gik videre til de øvrige 4 poster, som var et frit søg og 3 markeringsposter, hvor de fik 17 - 17 - 12 - 19. Så vi bestod med ialt 70 points.

Jeg er meget stolt af det store arbejde der bliver gjort og glæder mig allerede til næste gang Dorte skriver til mig. Det bliver godt :-)


Ellers holdte vi forsinket fødselsdag den 21/5, hvor jeg havde inviteret to meget engageret og dygtige trænere, nemlig Gyrite og Poul-Erik og vi havde en helt igennem fantastisk dag og jeg er helt sikker på, at ALLE fik noget med hjem.

Nyd billederne fra en helt igennem fantastisk fødselsdag.

Billederne skifter selv.

02/5 - Hvalpeplaner og meget fine resultater


Så er hvalpeplanerne gjort færdigt på siden og i kan nu se hvem Saldo skal parres med til næste løbetid. Det bliver en kombination jeg glæder mig meget til og denne gang skal jeg selv beholde en efter min fantastiske Saldo. Hvis dette kuld kommer til, at vise lige så fine evner, som det første kuld, så er der da ingen grænser for hvor langt de når - Puhaaaa det bliver spændende. Læs mere om begge hundene på fanen Hvalpeplaner 2018.


Endnu engang har Kennel Lab Venatu gjort meget fin figur ude i prøvesystemet:


Den 14/4 var drengene Anders og Lab Venatu´s Lycos - kaldes Messi til den "frygtede" brugsprøve i DRK. Det var slet ikke noget at være nervøs for, for de to klarede det bare SÅ fint og bestod med max point - SÅDAN drenge :-).

Den 22/4 tog de så til en uofficiel juniortest i RJK, som blev holdt på Giesegaard og den bestod de med dagens flotteste dommerkritik. Stort tillykke endnu engang og hvad bliver det næste mon.........


Den 21/4 var Lab Venatu´s Yahoo - kaldes Pippa på sin første officielle B Prøve (kold vildt) i begynderklassen i DRK og sørme om ikke Vibeke og Pippa brillierede med at få en meget fin 1. prømie og endda slutte med at blive dommerens bedste hund. Så kan man da ikke blive mere stolt som opdrætter - Kæmpe stort tillykke tøser. Det er mega sejt :-)04/4 - Nyt år er "næsten" i gang


Så er vi endelig i gang med nogle nyheder her i 2018, men det er nu ikke så meget på hundefronten, der er sket noget, for vi har stået noget stille alle sammen pga en operation, som jeg har været igennem og endnu ikke er ude af. Jeg har den 15/1 fået lavet en operation lige under knæet, hvor man har sat en kile ind, for at man ville flytte belastningen fra den ene del af knæet over til den anden pga slidgigt efter en meget gammel håndboldskade. Selve operationen inde i knæet er gået efter planen, men sået vil ikke hele ordentlig og efter fem uger, var jeg igen under kniven, for at få skåret sået rent og fået det lukket sammen ( troede de ) med to lag sting. Det viste sig så efter 19 dage, at det sprang op igen og nu er der "kun" et hul på 3 cm i højden, 2 cm bredden og 2,5 cm i dybden tilbage. Det betyder, at min genoptræning ikke har været optimal og at jeg først nu rigtig er begyndt at træne, som jeg skulle have været begyndt på i starten af februar, så er der er noget vej og samtidig er jeg på sårklinik to gange om ugen, for at få skiftet forbinding og tilset sået om det ser godt nok ud. Det ser ud til - lige nu -, at gå den rigtige vej, men de siger det vil tage noget tid førend det er lukket, så det er på med tålmodighedshatten og vente.

Så kan man jo bruge tiden til at få lavet hvalpeplaner og det kommer der meget snart mere om inde unden hvalpe i hovedmenuen ude på forsiden. Følg gerne med, for det bliver et meget spændende kuld, som jeg glæder mig til kommer til verdenen og de først hvalpe er allerede reserveret :-)


De skønne hvalpe er også nået at blive 1 år her den 36/3 og det kommer vi til at fejre den 12/5, hvor jeg har hyret nogle super gode trænere og lejet et areal med forskellige muligheder på og hele den dag, skal vi hygge os med træning, kaffe, kage og hvad vi ellers finder på og jeg GLÆDER mig meget til at se dem alle sammen igen og så endda sammen.


To af pigerne har været til brugsprøve.

Lab Venatu´s Yahoo (Pippa) med Vibeke var den første og blot lige over 8 mdr klarede de prøven med bravour og efterfølgende har de været på en C-prøve og inkasseret en meget fin 2. præmie på en meget svær begynderklasse prøve.

Lab Venatu´s Opasia (Sia) med Dorte har også lige været afsted og klarede brugsprøven med meget fin stil.

Jeg er MEGET stolte af jer alle sammen og jeg glæder mig bare mere for hver dag der går, til at følge jer mere ud i fremtiden