Nyheder 2019

Nyheder 2019

06/12 - Forældrerne til de kommende hvalpe

Så er jeg kommet hjem på weekend fra Tønder, inden jeg skal tilbage på mandag og til eksamen. Så er Tønderskolen færdig og jeg skal videre til at blive udlært i de forskellige typer tog. 

Jeg har lagt informationer ind på Goldie´s første kuld og jeg glæder mig.

Hvis i er interesseret i en hvalp fra dette kuld, er i meget velkommen til at kontakte mig :-)20/11 - Mange ting er sket siden sidst

Nu er det godt nok gået et stykke tid og der er sket en hel del og så er der hvalpeplaner for 2020.

Som de fleste ved, er jeg startet med en uddannelse som lokomotivfører og det er virkelig spændende og samtidig er det også noget helt andet end det jeg har været vant til, men det var det som var meningen med at springe ud i det :-). Jeg har altid arbejdet mandag til fredag fra 7-15 og det var det mønster, som jeg gerne ville bryde, for jeg fik aldrig trænet hund om vinteren, når det altid var mørkt, når jeg kom hjem i hverdagen og som lokomotivfører er muligheden, at man næsten selv kan bestemme sine arbejdstider til en vis grænse, men de prøver nu altid, at se om ikke de kan gøre vores ønsker til virkelighed, så det glæder jeg mig til i fremtiden.


Der er dog sket en hel del og mine dygtige hvalpekøbere har været ude og vise de fine poter frem. Det er jeg rigtig stolt af og glæder mig hver gang der tikker en besked ind på min telefon. Tusind tak alle sammen, for at i gør så mange dejlig ting med hundene. Det gør mit hjerte helt varmt indeni :-).


Jeg har også været på nogle få prøver i år med Saldo og Goldie. Saldo blev stillet på en RJK Vinderklasse Test og der blev hun     4. vinder og Goldie blev på samme prøve 2. Vinder (se billed). 

Goldie er blevet stillet på yderligere 2 prøver og det gjorde hun rigtig godt. En DRK vinderklasse markprøve  B blev hun 4. vinder og en RJK Vinderklasse markprøve blev hun 3. vinder og samtidig kvalificeret til årets markprøvemesterskab i RJK. Markprøvemesterskabet er den 30/11 og den 1/12 og det glæder jeg mig til at deltage på endnu engang. I 2017 deltog jeg med Saldo og det var nogle gode dage.


Sodavandskuldet er blevet over 1 år gammel og dermed kan de røngtenfotograferes.

Det er 5 ud af 8 blevet og sundeheden er helt i top. Alle har A-hofter og 0 på Albuerne. Endnu et flot avlsresultat fra Saldo.

I alt har hun leveret 15 hvalpe hvoraf 11 er røngtenfotograferet og ALLE har A-hofter og 0 på Albuerne. Det kan ikke gøres meget bedre - ELSKER bare Saldomor <3.


Hvalpeplaner 2020 : 

Goldie og Saldo parres til deres næste løbetid.

Goldie forventes gå i løb omkring december og hanhund er i kikkerteren.

Saldo forventes gå i løb Juni. Hanhund ikke fundet endnu.
25/4 - Flotte resultater de sidste par mdr

I de sidste par mdr er der kommet rigtig fine resultater ind fra mine skønne hvalpekøbere.


Den 16/3 Var Dorte og Lab Venatu´s Opasia på deres første officielle WT i DRK Nordsjælland og der kom der rigtig flotte point hjem i hus. De endte på 92 point ud af 100 point og endte på en meget flot WT5.


Den 14/4 kom der en skøn besked fra Jørgen som har Lab Venatu´s Tonic. I en aldre på blot 7,5 mdr var Jørgen og Tonic til en dressurprøve i den lokale jagtforening, hvor de var inviteret til at deltage sammen med de hunde, som havde gået på apporteringstræning. Jørgen og Tonic mistet kun 1 point ud af 50 point og bestod meget flot den dag.


Den 18/4 kom en skøn sms sidst på eftermiddagen. De jyske piger - Vibeke og Lab Venatu´s Yahoo havde været på Åbenklasse B-Prøve på Clausholm Gods og endnu engang viste de høj klasse. Pippa som Lab Venatu´s Yahoo kaldes gik en suveræn prøve hele vejen igennem og blev belønnet med en flot flot 1. præmie. Dommeren skrev til sidst i helhedsindtryk : Et godt makkerpar, hvor ALT bare lykkes idag - SÅDAN :-). Pippa er nu i en alder af kun lige 2 år kvalificeret til vinderklasse og det må jeg sige, som kennelmutter jeg er mega stolt af.


Den 30/3 var Goldie på RJK Vinderklassetest. Hun gik på de to først dummyer helt fantastisk og havde overblik og roen i hoved. Nr 2 dummy var en svær markering, som hun bare hentede spot-on. Vi røg desværre ud på tredje dummy, da jeg ikke kunne se over en bakke og kunne desværre ikke hjælpe hende helt derhen. Bagefter fik jeg af vide, at hun kun var 4 mtr fra dummyen. Vi kommer igen :-)


Den 7/4 var jeg på DRK Vinderklasse B-prøve med Saldo og Goldie. Begge pigerne gik nogle gode indledende poster. Saldo fik 87 point og Goldie fik 90 point. Begge to kom med i finalen ud af 10 hunde. Goldie var meget tæt på at løse denne opgave, men tiden gik og jeg blev bedt om at kalde hende hjem. Kun ca 2 mtr fra vildtet. Æv æv, men jeg er stolt af, at de begge kom med i finalen og viste sig frem. 


25/2 - Prøve sæsonen er skudt igang

Så har Dorte med Lab Venatu´s Opasia kaldes Sia og Dorthe med Lab Venatu´s Giphy kaldes Ginny været ude og vise de sorte springbønner frem på en UWT i Nordskoven i begynderklassen. Jeg er så utrolig privilegeret over, at mine hvalpekøbereskriver sådan nogle fine beretninger til mig om denne skønne dag, som de alle har haft, sammen med utrolig mange andre hundetosser.Dorthe og Lab Venatu´s Giphy kaldes Ginny ender dagen med super flotte point 18 - 0 - 13 - 14 - 20. Nullet skyldes, at Ginny syntes hun skulle pjatte lidt med de streamer, som sad på dummyen på vej hjem og Dorthe måtte lige råde hende lidt an. Det koster på point, men så er jeg helt sikker på, at det lykkes næste gang. Dorthe kørte straks hjem, for at lave nogle dummyer med streamer og så skal der trænes. SÅDAN Dorthe, så kan den sorte springbønne lære det og jeg ved i kommer meget snart igen :-).

Det er det, man skal udnytte på de uofficielle prøver. Så kan man se hvor langt man er i sin træning, for man skal huske, at man også er på "fremmede" grund og væk hjemme fra.
Dorte og Lab Venatu´s Opasia kaldes Sia var også på prøven og jeg fik den skønneste sms, da deres dag var omme. Dorte skriver : "Sia tog det alt sammen helt rolig hele dagen trods hun kun fik en pause på den halvetime som frokosten tog. Til præmieoverrækkelsen tog hun også det helt i stiv pote". SÅDAN Dorte, det er godt arbejde og det lønnede sig i den sidste ende, hvor de ender med at blive WT8 - Hurra hurra det er sejt. Jeg er pave stolt af jer og glæder mig på jeres vegne. Hvad kan det mon ikke ende med i fremtiden ?


14/1 - Godt nytår alle sammen

Tiden går bare super stærkt og det er ikke altid en fordel :-).

Jeg er bare så glad, for jeg får løbende rigtige fine tilbagemeldinger fra de nye hvalpekøbere om, at det bare går SÅ fint og at de opfører sig rigtig pænt ( efter deres alder ). Jeg har jo denne gang beholdt en fra Sodavandskuldet, nemlig Jolly og jeg må sige jeg er imporneret over deres gøren og hvordan de tager verden med storm. Det er nok til dato den nemmeste hundehvalp jeg har haft op til disse  21 uger, som de nu er. Hoved virker godt og jeg glæder mig bare til at komme rigtig i gang til foråret. Lige nu laver jeg ikke så meget med hende, andet end at lære hende og komme på fløjte og hendes navn og så er der kontakt øvelser og min store kæphest, nemlig fri ved fod. De SKAL bare kunne gå ved ens side uden man på nogen måde skal tænke over hvor de er og om de overhoved er der :-). Andet laver viikke endnu og tandskiftet er også i gang, så vi tager det med ro og lader hende være hundehvalp.

Jeg får rigtig mange henvendelser om, hvornår jeg laver et kuld til. Det er jeg rigtig glad for og det tyder jo på man laver noget, som mange ligger mærke til og noget rigtig fornuftigt. Jeg ved ikke helt hvornår det bliver, for jeg har en del planer ude i den nærmeste fremtid, så det skal lige passe ind i det hele.

Alle hundene har det godt og har været til servicetjek hos Martin på Ølby Dyrehospital her i Januar. Trunte er lidt over 10 år og har noget påbegyndt spondolose, men det er ikke unaturlig i denne alder, så jeg skal lige have hende igennem hænderne med Kraniol Sakralterapi nogle gange og så skal hun bare have løbende i fremtiden. Saldo har det godt efter hvalpene og er ved at "vågne op" til træning igen. Det eneste man kan se efter hvalpene, er at rundt om den pat, hvor der var hul og brystbetændelse, der er der stadigvæk ikke kommet hår på, men det kommer. Hun er stadigvæk hundemor med stor MOR. Hun passer og plejer og ikke mindste nusser Jolly og de hygge hverdag i mange timer sammen. Saldo har bare et stort hjerte og det elsker jeg hendes rigtig meget for <3. Godlie er lige pt i løbetid og det er lidt svært for hende, så hun tuller bare rundt og ligger tæt op af mine ben, så snart hun ser sit snit til det. Hun har gjort sit arbejde her i efteråret suoper fint, med at starte på DRK´s Åben A markprøve med en flot 1. præmie og på RJK´s Åbenklasse markprøve med en mega flot Udemærkelse. Nu er hun i en alder på under 3 år kvalificeret til vinderklasse prøver i begge klubber. Det kan jeg ikke klage over, for Goldie gør ALTID sit bedste for mig, når vi er afsted. Hun er en fornøjelse at føre.