Nyheder 2020

Nyheder 2020

11/11 - Goldie er blevet DK FTCH ( Dansk Field Trial Champion )


At Goldie på to ud af de tre vinderklasse markprøver vi startede ville gå hen og blive 1. vinder og som dermed med de to 1. vinder bliver DK FTCH. Det havde jeg så slet ikke set komme.

Jeg havde egentlig meldt til for at se hvor vores niveau lå, efter hun havde haft sit første kuld hvalpe, som blev afleveret den 1/5. Den første prøve var på Giesegård den 7/10. Det var en walk up prøvei roer. Da vi endelig kom ind i kæden, var det tydeligt, at hundene havde svært med at få fært. Roerne var våde og det gør at færten bliver hldt nedenuden roerne, så hundene og førerne skulle være skarpe med markeringerne. Den første der bliver skud for os lander lands med rækken eller faktisk "blindt" i rækken og første bliver den anden hund sendt på den, men finder den ikke og så skal Goldie sendes. Hun finder den heller ikke, men holder det anviste område rigtig flot. Dommerne går ud og leder efter fuglen, og finder den heldigvis ikke - puha vi er med endnu. Så går vi igen og efter to meter bliver der skudt en fugl som lander fem meter bag os og som flakker med vingerne og makkerhunden knalder desværre og de er så ude. Der kommer en ny makker hund ind og så kommer vi ellers til at gå fri ved fod i laaaaaaang tid. Det eneste der sker, sker i den anden side og da der endelig kommer en fugl til os, har Goldie helt styr på den. Da vi havde gået marken igennem og havde vendt og gået igen kommer vi alle på et tidspunkt til at stå stille i rigtig god aftand til den anden side af kæden. Der bliver skudt en frygtelig masse fugle og vi kommer på skift ind og henter dem vi nu skal have. Goldie tager alle markeringerne super flot og der var ingen slinger i valsen med hvor de lå. Til sidst på dagen kommer vi i noget højskov og der var det lige ved at blive spændende nok. Vi var to som ku manglende en fugl, for at vi alle havde fået 6 fugle. Det var næsten ufremkommeligt og vi kunne intet se i det høje græs vi gik i. Der bliver skudt noget til venstre for os og hverken jeg eller Goldie kunne se hvor de faldt. Jeg fik området anvist og sender Goldie på en Back og da stokken er oppe og viser jeg skal lave områdesøg, giver jeg Goldie fløjte signal og hun kommer fint hjem med fuglen. Puha der var jeg lettet, men jeg havde på ingen måde nogen anelse om hvordan vi lå i placeringen. Hjemme til paraden blevet der takket for en rigtig fin dag og placeringerne blev læst op. Til sidst stod kun Annika Christiansen og jeg tilbage og der trak Goldie og jeg det længste strå denne dag. Hold k... det var fedt og samtidig kom det total bag på mig.Tak min gule pige for denne oplevelse 🥇.

Den 13/10 på Brahetrolleborg Gods, var så dagen hvor alt også gik op i en højere enhed. Goldie var i topform og alle fuglene havde hun styr på faldt og alle blev hentet i overbevisende stil. Vi startede med at gå i våde grantræer og derefter gik turen over til en mark, hvor det var forskelligt afgrøder i både højt og lavt og der lavede vi på et tidspunkt en dirrigering langs den lange kæde og forbi kæden og op i noget højt græs og det gjorde hun bare i så flot en stil. Der var en super afslappet og hyggelig stemning hele dagen. Det blev en lang dag, men hvad gør det, når man tilsidst står med en 1. Vinder og dermed DK FTCH. Turen hjem fra Fyn kan jeg næsten ikke huske, for jeg snakkede i trådløs telefon hele vejen hjem, imens Goldie lå omme bag i bilen og sov. Det fortjente hun nu også.  


💖 DK FTCH Beechbrook Yellow Dewey - Goldie 💖

Det er bare ærgeligt, at Corona har sat en stoppet for RJK´s Mesterskab 2020. For sådan som Goldie har gået ville der måske være en chance for at komme op i toppen i år, men det er jo ens for alle og vi må bare glæde os over de resultater vi nåede inden Corona, satte en stopper for næsten alt sport i Danmark.14/10

Hold op en masse opdateringer jeg er bagud med, men tiden flyver afsted og nu prøver jeg at huske det hele.


Jolly var på RJK´s apporteringsprøve den 8/8, dagen før Unghundemesterskabet og hun bestod og ikke nok med det, så blev hun også dagens bedste hund. Det var mega varmt, så jeg er mega stolt af hende, for hun holdt hoved koldt.


Søndag den 9/8 var vi så tilmeldt RJK´s Unghundemesterskab sammen med Stenn med Lab Venatu´s Miranda ( Sille ). Steen og Sille klarede første post rigtig fint og gik dermed videre til 2. post. Hverken Steen eller Sille er ret prøvevant på markprøvesiden, så det sluttede på post 2. Jeg er stolt af Jer, for sikken i kæmpede sammen og det var mega hyggeligt, at være sammen med jer denne specielle dag. For det er en speciel dag, sådan et Unghundemesterskab. Det er en gang i hundens liv, man kan være med og det er da sejt af Steen og Sille bare at stille op.

Jolly og jeg kom igennem alle 3 poster. Post 1 startede med at vi gik tramp og der blev kastet en enkelt markering i noget højt græs. Den roede hun noget med og fik 12 point. Vi gik videre og er fik vi en enkelt markering lige fremme og den blev plukket og vi fik 18 point. Videre til post 2, hvor vi startede med en enkelt markering over vand - 15 point. På vej hjem bliver der skudt til en dirrigering, som ligger i højt græs ca 80 mtr væk - 18 point. På vej hjem med dirrigeringen bliver der skudt til en dirrigering lige over vandet igen og der får vi 18 point. 3. og sidste post. Fri ved fod og hen og stå og se på et drev. De starter med at skyde til en dirrigering og larmer videre og kaster dummyer i et andet område. Det får vi 16, 17 og 18 point for. Ialt slutter Jolly på 132 point og får en mega flot Udemærkelse. Kun 9 hunde går igennem prøven den dag og jeg er mega stolt af Jolly, som er den første af mine hunde, som er gået igennem et Unghundemester og så af eget avl.I Jylland var Vibeke og Lab Venatu´s Nikoline stillet op i DRK´s Unghundemesterskab og der kom de igennem de første 4 post. Så flot, at det udløste en 1.præmie i begynderklasse. Flot i to seje Jyske piger.


Den 27/9 havde jeg meldt Jolly til RJK´s Åbenklasse Workingtest i Tureby. Hun gik stabilt hele dagen og endda i et meget svært terræn og det endte med en Udemærkelse. Nu er Jolly meldt til en Åbenklasse Markprøve, men hun har kun væert med på jagt en gang, så lad os se hvad der sker den dag.

Men jeg er meget stolt af mit sorte avl og hun overrasker gang på gang. Vi vender tilbage med en opdatering om denne dag.


07/08

Så er det hele på plads og Saldo´s hanhund er fundet. Det bliver Saldo´s sidste kuld og jeg glæder mig endnu engang til at have hvalpe sammen med hende. Hun har så STORT hundemoderhjerte, så det er en ren fornøjelse, at have hvalpe sammen med hende. 


Jolly er meldt til UHM i RJK, som løber af staben her på søndag på Valdemarskilde Gods. Steen med lab Venatu´s Miranda stiller også i RJK og jeg glæder mig til at have en hyggelig dag sammen. Det eneste er bare at de har lovet op til over 30 gr og det er altså ikke hundevejr. For mit vedkomne er det så heldigt, at jeg har start nr 2, så vi kan håber det ikke er så varmt der.

Vibeke stiller Lab Venatu´s Nikoline til DRK´s undhundemesterskab, som finder sted i Jylland. Knæk og bræk.


Jeg er stolt af, at i alle gider rende rundt med jeres hunde til alle mulige aktiviteter og alle de fine tilbagemeldinger, glæder jeg mig meget over.


07/05

Hvalpedagbogen og galleri af hvalpekøberne er opdateret.


01/05

Hvalpedagbogen og galleri er opdateret.


24/04

Hvalpedagbogen og galleri er opdateret.


13/04 

Hvalpedagbogen og galleri er opdateret.

Der er en gul tæve ledig til rette ejer. læs mere under hvalpedagbogen.


04/04 

Hvalpedagbogen og galleri er opdateret.

Alle hvalpene er solgt til skønne hjem.


29/03 

Hvalpedagbogen og galleri er opdateret.

Der er pga en udskudt operation (pga Covid19) blevet en gul hanhund ledig til rette ejer. Kontakt mig for en seriøs snak.


24/03

Hvalpedagbogen og galleri er opdateret.


21/03

Hvalpedagbogen og galleri er opdateret.

Alle hundene nyde, at jeg er hjemme og det ser ud til, at jeg indtil videre skal være hjemme til og med den 12/4.

Jolly er desværre skadet på den ene pote og det har hun det svært med :-). Hun bliver luftet i snor med potesok på. Potesokken er ikke noget problem, men det er snoren, syntes hun. Den er ALT for kort og der er ved at være nogle spilopper der skal ud, men det nytter altså ikke noget, hvis man vil være hurtigere rask med en skået trædepude.


13/03

Hvalpedagbogen og galleri er opdateret.

De andre hunde følger godt med i hvad der sker i hvalpegården. Jolly bliver også trænet. Hun er fuld af krudt, så der er noget at arbejde med :-)


09/03

Hvalpebogen og galleri er opdateret.


02/03

Hvalpedagbogen er opdateret.


19/09

Hvalpedagbogen er opdateret.


12/02

Hvalpedagbogen er opdateret.


Jeg har fri i hele seks dage i træk og det er bare skønt. Jeg får trænet Saldo og Jolly og Goldie er med i det omfang hun kan . Hun skal holdes i kondi, men ikke overanstrenges og der er det mig som bestemmer. Goldie vil gerne, men det bliver hvad jeg mener hun kan magte. Hundene har ikke altid hovedet med i denne ting, så der er det os som bestemmer der :-). Saldo er en dejlig hund at træne. Hun er så stabil på sine grundfærdigheder, så nu pudser vi bare af og ligger mere sværhed på til prøvesæsonen, for hun skal ud og luftes på prøverne, mens Goldie skal passe sine hvalpe og hygge med dem. Jolly kommer nok også lidt ud på prøver, så vi kan se hvor vi ligger henne med hendes træning. Jolly er en hund med meget fart i og nogle gange går det lidt for stærkt og hoved tabes lidt, så det arbejder vi på. Altså, at sætte hendes hoved tilbage igen :-) :-). Jolly er en mega sød og lærenem  hund, bare hun lige ville sætte tempoet lidt ned, så hjælper det, men det kommer forhåbentlig med alderen.


05/02 

Hvalpedagbogen er opdateret


01/02 - Hvalpedagbog

Hvalpedagbogen for Goldie og Hawk er sat i gang. Goldie er nemlig scannet drægtig i går og der ventes hvalpe i uge 10. 

Læs løbende med i dagbogen under hvalpefanen foroven.14/01 -2020

Så er vi igang med det nye år og der bliver noget at se til i det lille hjem :-). Vi skal have 2 kuld hvalpe.

Saldo skal parres i den næste løbetid, som forhåbentlig bliver Maj/Juni. Det bliver hendes sidste kuld, for hun bliver 8 år den 4/1-2021 og så er det slut med at få hvalpe. Der er en del efterspørgelse på Saldo's kuld, så hvis du ønsker en hvalpe fra Saldo´s sidste kuld, så ring eller skriv til mig.

Goldie har haft 3 megetr fine parringer med UHM-2017 Bjoljahn Hawk Eye. Hun vil bliver scannet midt i uge 5.5, så får vi se om der er små bobler i maven og dermed hvalpe på vej :-). Jeg glæder mig helt vildt til, at have hvalpe igen. Det er så spændende, at følge så små væsner i deres første 8 uger og så være med til at præge dem og give dem den bedste start på livet.