Nyheder 2021

Nyheder 2021

05/04 - Røngtenfotografering.


Den 06/03 blev Goldies første kuld hvalpe 1 år og i Jylland blev det fejret med en røngtenfotografering af Lab Venatu´s Freja - kaldes Luna. Resultatet kom få dage efter og det blev til HD : AA og AD: 00. Mere perfekt fødselsdagsgave kan man da ikke få👍👌. Lørdag den 10/04 har jeg så fået 6 af de resterende 8 hvalpekøbere, til at mødes hos vores dyrlæge Martin Vedel, som ejer Vestermose Dyreklink. Martin har lavet en rigtig god pris på den kollektive røngtendag og Philip og jeg kommer med kaffen og kagen og vi glæder os så meget til at se de "små" gudinder og guder igen og ikke mindst hvalpekøberne, for det er jo ikke meget vi har kunne ses i disse tider, men det vender heldigvis og planen om et kenneltræf senere på året kommer nærmere.

15/03 - Tiden flyver afsted

Der er løbet en del vand i åen siden sidst. Jeg skal prøve, at få det hele med.


Det der har fyldt mest siden den 6/3 er, at vi har mistet vores helt fantastiske Truntemus. Vi er total knuste, for hun var humørbomben herhjemme. Hendes hoved var frisk nok, men hendes 12,5 årskrop var slidt. Vi viste godt der var lidt kræft i hende, men det var vokset rigtig meget, samtidig var hendes hjerte 25% forstørret, lungerne var der kræft i og havde vand i sig, der lå vand mellem hjertet og lungerne og så var der nogle rigtig store kræftknuder i resten af kroppen. Hun har været mega sej i den sidste tid, men hun var ikke og se det på. 

Trunte lærte mig SÅ meget om at træne hund. Hun var en vildbasse på den sjove måde, for hun fandt på forskellige ting hvergang vi var på prøve. For pokker jeg kunne hive håret af mig selv af frustration, men Trunte havde bare en fest. Hun opnåede rigtig meget i markprøveverdenen. Hun blev kvalificeret til vinderklasse på alle niveauer og deltog også på en del. Trunte var også min lille rally hund og der nåede hun at komme til DM i øvet klasse og vi kom hjem som 3. Vnder. De minder vil jeg aldrig være foruden og hun vil altid være i vores hjerter herhjemme.

Himlen har fået den skønneste, gladeste og sjovester stjerne🌟💖


Saldo har så fint fået afleveret sine aller sidste hvalpe ud til fantatiske hvalpekøbere. Jeg nyder virkelig alt læse alt det der bliver lagt op, så jeg kan følge med og især i disse corona tider. Saldo er også blevet steriliceret og fået fjernet både livmoderen og æggestokkene. Det tog hun som sædvanlig med oprejst pande. Hun er så sej og jeg glæder mig over, at skal have hende mange mange år endnu. Saldo bliver forhåbentlig også mormor i år. Jolly bliver parret til efteråret. Jeg ved der også er andre Jollysøskende der skal parres. Det bliver så spændende.


Goldie er blevet parret og skal scannes inden for denne uge. Så må vi se om der kommer små Goldiebørn i uge 16/17. Hun nyder at være gravid og hun er faktisk rigtig god til at passe på sig selv. Jolly vil rigtig gerne lege med hende og det gøre hun også, men passer så fint på sig selv. 


Jolly er i fuld gang med træningen og jeg håber på, at hun kan komme på en åbenklasse b prøve og en kvalifikationsprøve i løbet af året. Jeg vil rigtig gerne have disse prøver inden hun skal parres til efteråret. Forleden dag var hun hos Haslev Dyreklinik, for at få øjenlyst sine øjne og de fejlede på ingen måde noget. Hun er nu klar til at blive parret, så er det bare at finde en rigtig fin hanhund til hende og selvfølgelig har jeg nogle i mine paner. Vi får se hvad jeg vælger.17/01/2021 - Så er vi igang med 2021

2021 er kommet godt igang. Saldo har lavet det sidste kuld hvalpe og de er kommet ud til deres nye ejere. TIlbage meldingerne er bare SÅ positive og jeg er bare så glad for, at de tager deres nye verden med stivpote. Jeg har hørt og høre stadigvæk dagshistorier og jeg læser det med meget stor glæde. Bliv endelig ved med det, for jeg elsker at følge mine små hvalpe i deres udvikling. Saldo bliver, når pattene er faldet tilbage, steriliseret. Det er en beslutning vi har taget herhjemme, når tæverne ikke skal hvae flere hvalpe eller overhoved ingen hvalpe og når de bliver omkring de 8 år, for så skal vi ikke spekulere på hvad der kan komme af sygdomme i livmoderen. 

Beslutning om, at Goldie skal have hvalpe næste gang hun løber, er kommet af, at der fortsat er corona og at vi højst sandsynlig ikke kan komme på vinderklasse prøver og derfor bliver det nu og så er hun klar til efteråret, hvor vi  forhåbentlig kan komme på markprøver og corona er væk🙏.

Med Jolly er planen her i 2021, at hun skal på åbenklasse b prøve i DRK og kvalifikationensprøven skal forhåbentlig også i hus. Så er planen, at hun skal have sit første kuld hvalpe til efteråret, så hun ikke bliver for gammel og det ikke bliver for svært og kompiceret. Jolly er testet for EIC og SD2 og hun er på begge fri, så hanhunde valget kan blive rigtig spændende. Et spændende 2021 vi her i huset gå i møde og jeg glæder mig allerede.