Om Lab Venatu

Historien om Lab Venatu

Jeg hedder Heidi Hamberg og bor sammen med Philip på en landejendom, som vi købte i sommeren 2015. Der er 6,5 ha jord til og det er blandet med skov, græs, siv, blandet beplantning og en å, som løber langs med skellet. Der er derfor rigelige muligheder for at træne hundene og det var nu også en af grundene til  vi faldt for denne ejendom.


Navnet på min kennel blev til Lab Venatu, hvoraf Lab er forkortelsen af labrador og Venatu betyder jagt på latin.


Mit hundeliv startede, da vi købte en lille sort sag - Zita - i Strø oppe i Nordsjælland. Vi startede i DKK med hvalpetræning og fortsatte med lydigheden sammen i rigtig mange år og det hele endte med af Zita blev DKLPCH & DKRLCH ( Dansk Lydigheds Champion & Dansk Rally Champion ). Hun var en dejlig sjov hund, men også stædig, for havde vi trænet øvelserne mere en tre gange, så kunne jeg altså godt finde på noget andet. Det satte hjernecellerene i gang for hvergang vi var ude sammen og det var vi næsten dagligt. Vi blev kvalificeret til mange DM'er i LP og kom også hjem med 3 x nr 2 og 2 x nr 3 i både LP1, LP2 og LP3. Zita indtog ALLE med storm og ALLE elskede Zita. Hun var en  helt igennem speciel hund og vil altid blive husket som en éner :-). Hun blev aflivet ALT for tideligt, da vi opdagede en tumor på æggestokken og måtte sove ind i en alder af kun 10 år.                               RIP min dejlige Champ hund.


I 2007 ville jeg finde mig en markprøve hund og der var ingen tvivl om, at jeg også der skulle have en labrador, men hvor starter man som ny i en hundeverden der er så stor. Jeg forhørte mig lidt omkring og blev anbefalet Kennel Brown Hunt hos Pernille & Tommy, så der tog vi ( Philip blev lige luftet den dag :-) ) over for at få en snak og for at se hvordan Deres kennel var. Da vi tog hjem, var der ingen tvivl om, at det var der vi skulle have vores næste hund fra, og den 31. oktober 2008, blev den frækkeste lille sort pige født - Brown Hunt´s Witch til daglig kaldes Trunte. Hun blev min start til alt det jeg har lært i dag og det er jeg dybt taknemlig for. Trunte gik ikke kun på markprøver og jagt. Hun var også min hund til Lydighed og Rally og hun fik da LP1 hjem og blev nr 3 til DM i Rally Øvet. Så Trunte har været en alt mulig hund og er i dag mere eller mindre gået på pension og går og nyder sit otium og lære de andre nogle unoder :-)

 

I 2013 kom Brown Hunt´s Saldo til huset og hun er bare en meget kærlig og varm hund. Hun er nem  at træne og jeg ELSKER at arbejde med hende. Hun har den on/off knap, som jeg gerne vil have en jagthund skal have af eneskaber ( klar når man skal være det og slapper af når der ikke sker noget ). Hun er en stor fornøjelse at være samme med. Hun i en ung alder kvalificeret til både at gå i vinderklasse i Dansk Retriever Klub ( DRK ) og Retrievernes Jagthundeklub (RJK). Hun har også flere vinderplaceringer og er den hund i huset, som har roen over sig og klarer alt med stil. Der er også hendes "skyld" jeg starter et lille opdræt op, da jeg gerne vil bidrage med hendes egenskaber til racen. Hun har fik sit første kuld, som så dagens lys den 26. marts 2017. Det er blevet et helt fantastisk kuld og de har nogle rigtig fine egenskaber alle sammen og sundheden er helt i top, så i efteråret 2018 er det planen, at der skal komme flere Saldo børn og jeg skal beholde en denne gang og jeg GLÆDER mig.


 

I 2016 kom Beechbrook Yellow Dewey hjem. I daglig tale kaldes hun Goldie. 

Goldie er en lækker og utrolig kærlig tæve og jeg ELSKER at arbejde og træne med hende. Goldie gør sit aller bedste ligegyldig hvad hun bliver sat til og det har også resulteret i rigtig mange flotte resultater. I en alder af blot kun 2 år, var Goldie kvalificeret i vinderklasse på både WT, B og A prøver i DRK og i RJK regi. Hvis Goldie kunne vælge ville hun sidde i min lomme 24 timer i døgnet. Hun elsker, at være sammen med de mennesker hun holder af og viser det hele tiden. Hendes hjerte er meget stort <3. Hun er lærenem og har det mest fantastiske sind og temperament. Hun kommer over hele terrænet i meget fin stil og arbejder meget vedholden og hun så er hun en rigtig pleaser.