Dagbog for Goldie & Dublin hvalpe

 Dagbogen for Goldie & Dublins 8 vidunder

22/6 - Sjette uge

Sjette uge er den store udviklingsuge. De begynder mere og mere at være længere vågen, men også være mere "krævende" med udfordring. 

Denne uge er der sket meget og vi har været flere gange i skoven, med en køretur på ca 20 minutter frem og tilbage og den ene gang havnede vi i en haglbyge, men det tog de super cool. De er begyndt at få tørfoder serveret på jorden og bruger derved deres sanser for at finde det og det er i alt slags underlag de får det i. Ude i skoven, men forskellig bund - blade, tviste, nåle fra træerne og jord. De får det inde i deres hvalpegård - på gyngerne, i rørerne , på vippen, i blandt legetøjet med grydelåg osv og nede i en ring, hvor der er kugler, flasker og andet der larmer, når de stikker hoved der ned. De syntes det er sjovt og de udvikler sig for hver dag, ja næsten for hver time, syntes man. De har været på køretur til HedelundHunde i Sundbylille i Nordsjælland, for at opleve nyt miljø og det var immervæk en køretur på ca  time hver vej og det tog de i stiv pote. Næsten ingen brok og så sov de det meste af vejen, begge veje. Jette og Hans, som har dette sted, har lavet HedelundHunde, hvor der tilbydes super god træning opå mange forskellige hold. De skal have en af drengene og han skal trænes op til tjenestehund. Det bliver endnu engang spændende, at følge en Lab Venatu hund i dette miljø og dejligt, at alt det arbejde vi laver her i huset bærer frugt til mange forskellige arbejdsformer med hundene. Den syvende uge kommer også til at blive brugt på, at udvikle hvalpene meget mere og gøre dem "stærkere" i mange forskellige miljøer og så er det igen vigtigt for mig, at de kan trives i en bil, da mange af dem kommer til, at bruge mange timer i bilene i deres fremtid.

Se billederne i galleriet.

13/6 - Femte uge

Hold op det går stærkt nu👍. Hvalpene sover fortsat indenfor, men om morgenen kommer de ud fra morgenstunden ude i deres nye hvalpegård, som er et stor indhegnet areal under et halvtag. Der er altid tørvejr derunder, så de kan altid være ude og lege. De skal inden for de næste dage lære selv at løbe ind og ud af lemmen, som er i døren. Det tager lige nogle dage, men så løber de også selv ind og ud og de syntes ligefrem det er sjovt.  De kommer stort set hver dag ud på gåtur nu og de nyder det og tager det hele i stivpote. Jolly og Saldo er også med på tur og de nyder hvalpene. Jeg ed at Saldo har et stort moderhjerte, men det har Jolly også bevist hun har. Hun nyder hvalpene også når de er inde i hvalpegården, så ligger hun bare udenfor og kigger ind på dem🧡. De har fået deres 2. ormekur og det er ikke noget de syntes er specielt lækkert. Heldigvis skal de kun have det en dag. Goldies brystbetændelse er her sidst på ugen, ved at fortage sig stille og roligt, men hun vil stadigvæk ind til dem flere gange om dagen og også om natten, for at give dem mælk. Deres tænder udvikler sig også hver dag og nu leger de mere og mere og er nu også begyndt at slås. Hvalpegården bliver stille og roligt udviklet med forskellige elementer til hvalpene. Jeg har erfaring med, at hvis der kommer lidt at gangen ind til dem, såmodtager de det ligesom bedre og bliver mere nysgerrig på det. Der er lagt en masse billeder ind i galleriet under uge 5, og de taler for sig selv. Nyd dem😍5/6 - Fjerde uge

Hvalpene vokser bare derudaf og er mere og mere aktive, men sover også rigtig meget endnu😉.  Hvalpekassen er kommet ud og en seng er kommet ind til dem. Nu begynder miljøtræningen at udvikle sig mere og mere for hver dag og hvalpene vil gøre det samme. De har fået klippet negle for anden gang og det tager de bare i stiv pote og de elsker at blive nusset med og alle kommer hen til en på fuld fart, når man kommer ind i gården. De er meget sociale og tillidsfulde. De får nu mad tre gange om dagen og de lapper i sig. Maden er blændtet hvalpefoder, der er lagt i blød og vi er gået over til at servere det i hvalpebar. Det er på ingen måde det samme svineri, som med rondellerne og kræver ikke det store rengøring bagefter. Sidst i denne uge fik Goldie brystbetændelse og vi kunne ikke nå at aflede den, efter tre døgn med massage og varmt omslag. Det endte hos dyrlægen med at han stak hul i den og betændelsen kom ud. Goldie havde, lige som os, heller ikke sovet i disse tre døgn, men passet hvalpene til ug, trods smerter, og hun var helt lettet, da det løb ud af hende og føj hvor det lugtede. Resten af betændelsen skal nu komme ud via hullet og det skal holdes rent, så der kom lige lidt ekstra arbejde i det, men for pokker Goldie er mega sej. Hun ligger tit inde hos hvalpene og hygger og selvom hun har den "dårlige" pat, sutter de løs og hun ligger bare og nyde de små. Der er ingen tvivl - man kan bare kun ELSKE Goldie🥰😘.


Der er fortsat en ledig hanhund til rette hjem30/5 - Tredje uge er gået fint

Som skrevet foroven er tredje uge gået rigtig fint. De vokser derudaf, har fået øjne og kan høre. De er rigtig gode til at gå på aviserne, for at tisse og pølse, men nogle af dem er også rigtig gode til at gå på træpillerne, så det går fremad med træningen. De sover fortsat en stor del af dagen og er et rigtig dejligt kuld, der er total i balance og harmoni. De sidste to dage, har de fået fast føde. Vi starter med Royal Canin starter og blander stille og roligt deres hvalpefoder i, som er blændtet. Temperaturen er lidt ala Goldies mælk, så vi ikke får ødelagt maverne. Antal af foder skruer vi også stille og roligt op og tilsidst får de mad 4 gange om dagen. Stille og roligt bliver der føjet mere og mere miljø/motorik træning på, men det bliver i deres temo. Det er vigtig at gøre det i deres tempo og det er forskelligt fra kuld til kuld, men vi ender ud i det samme i den sidste ende.


Hvalpene er nu alle registeret og følgende navne er valgt  :


Tæverne :

Lab Venatu´s Sofija ( Vores egen tæve )

Lab Venatu´s Havana


Hannerne :

Lab Venatu´s Cairo

Lab Venatu´s Kyiv

Lab Venatu´s London

Lab Venatu´s Rabat

Lab Venatu´s Tokyo

Lab Venatu´s Zagreb


Der er fortsat et par hanner til rådighed til rette hjem. Kontakt mig for yderlige information20/5 - Gang i den anden uge

Hvalpene er 12 dage gamle og de vokser bare derudaf. Goldies patter indeholder en gog årgang af fløde🍼🤣. Vi nyder dem alle sammen i mange mange timer hverdag og det er som sædvanlig en bamudatrekant man ikke kan komme væk fra. Livet er dejligt med hvalpe i huset💗. Nu vare det sikkert ikke længe førend der kommer sprækker ind til øjnene og øjnene bliver tydelig og derefter kommer hørelsen. Dejlig tid vi gå i møde, så lige nu nyder vi roen i kassen og Goldie passer dem til mere end ug kryds og slange. Hun har bare total styr på dem og de bliver vasket og renset.


Her i huset bliver hvalpene opkaldt i teamer og dette kuld har fra starten skulle opkaldes efter hovedstader i verdenen.

Denne gang kan hvalpekøberne , selv være med til at bestemme hvalpenes navne, da det er et ensfarvet kuld. Følgende navne er kommet ind forløbig :


Lab Venatu´s Sofija ( vores egen pige her til huset )

Lab Venatu´s Kyiv (Hanhund)

Lab Venatu´s Cairo (Hanhund)


De andre hvalpe købere er gået i tænkebox, men ellers har vi også nogle helt fantastiske navne til de andre.


Der er fortsat en ledig hanhund så kontakt mig endelig, hvis du vil være den heldige ejer af en super lækker hanhund efter sunde og stærke linier.


16/5 - Den første uge er gået

I går blev hvalpene 1 uge og de klarer det rigtig godt. De vokser bare derudaf og hænger rigtig meget i mælkebaren🍼. Goldie passer dem til ug kryds og slange og er ved dem stort set hele tiden. Hun hvile SÅ meget i sig selv og man kan ligefrem se hun nyder alle sine unger. Hun lader dem også bare ligge og sov og går tit bare op i kassen for at ligge og kigge på dem. Jeg elsker bare den gule hundemor💗. 

Der er stadigvæk et par af hannerne der søger nyt hjem, så kontakt mig endelig, hvis du er interesseret.

11/5 - Så kom de endelig


Søndag den 8/5 fødte Goldie på blot 5 timer, endda med 2 timers pause indimellem, 8 sunde, flotte og lækre hvalpe.

Lørdag begyndte opblokningen, så det var en lang lørdag og natten til søndag. Søndag eftermiddag var hun så ved at føde ude i køkkenet, da jeg stod og ville lave aftensmaden klar, for de måtte da komme snart og det gjorde de så. Man kunne godt mærke, at Goldie var blevet mere erfaren og hun havde total overblik over fødslen og også løbende overblik over, hvor de fødte hvalpe var og dem ville hun have omkring sig, imens hun lige skulle presse en ny hvalp ud. Hold k... jeg elsker bare min gule pige. Hun har SÅ meget overskud til alt og alle og især dem der er hende nær💝.

Hvalpene blev født med kun 50 grams forskel fra den mindste til den største og så er de bare super stærke i kroppen og hele kuldet er meget ens og utrolig rolige. Der er simpelhen, så stor en ro på, at man nogen gange lige skal helt ned i kassen, for at se om de trækker vejret, nej plat😉, men jeg  har ikke haft et kuld før, som er så ens og rolige fra starten af, men det viser nok bare, hvor meget ro Goldie har og giver den ro videre og at hun hviler SÅ meget i sig selv og i sin rolle som mor. Selvfølgelig glæder jeg mig til, at beholde en tæve efter hende.

Jeg har desværre måtte skuffe en del opskreven hvalpekøbere pga fordelingen, men det vigtigste er, at hvalpene er sunde, stærke, spændstige og bare mega lækre. 

Der er pga fordelingen fortsat et par hanhunde, som søger det rigtige hjem. Læs køb hund og giv mig et kald, hvis du er interesseret i en hvalp med en utrolig spændende kombination.'


Billeder ligger under fanen - Hvalpegalleri uge for uge og der kommer løbende billeder ind, så man kan følge dem.