Om Lab Venatu

Historien om Lab Venatu

Jeg hedder Heidi Hamberg og bor i en lille by, der hedder Glumsø lige udenfor RIngsted. Der har jeg købt et godt bygget murstenshus med masse af plads til både mig, Goldie og Sofija. Jeg er flyttet fra Philip, men i god ro og orden og han har beholdt Saldo og Jolly på vores ejendom, vi havde sammen. Jeg fortsætte selvfølgelig mit lille opdræt og laver et kuld i ny og næ. Jeg gør mig store tanker om avlen og undersøger rigtig mange ting inden den rigtige hanhund vælges til en af mine tæver. Jeg ved hvad mine tæver skal komplimenteres med og det undersøger jeg nøje hos hanhunden inden han bliver valgt til at være faren til mit kuld. Hvalpene bliver opkaldet efter temaer og som hvalpekøber kan man være med til at vælge inden for disse navne.


Navnet på min kennel blev til Lab Venatu, hvoraf Lab er forkortelsen af labrador og Venatu betyder jagt på latin.


Mit hundeliv startede, da vi købte en lille sort sag - Zita - i Strø oppe i Nordsjælland. Vi startede i DKK med hvalpetræning og fortsatte med lydigheden sammen i rigtig mange år og det hele endte med af Zita blev DKLPCH & DKRLCH ( Dansk Lydigheds Champion & Dansk Rally Champion ). Hun var en dejlig sjov hund, men også stædig, for havde vi trænet øvelserne mere en tre gange, så kunne jeg altså godt finde på noget andet. Det satte hjernecellerene i gang for hvergang vi var ude sammen og det var vi næsten dagligt. Vi blev kvalificeret til mange DM'er i LP og kom også hjem med 3 x nr 2 og 2 x nr 3 i både LP1, LP2 og LP3. Zita indtog ALLE med storm og ALLE elskede Zita. Hun var en  helt igennem speciel hund og vil altid blive husket som en éner :-). Hun blev aflivet ALT for tideligt, da vi opdagede en tumor på æggestokken og måtte sove ind i en alder af kun 10 år.                               

RIP min dejlige Champ hund.🏆


I 2007 ville jeg finde mig en markprøve hund og der var ingen tvivl om, at jeg også der skulle have en labrador, men hvor starter man som ny i en hundeverden der er så stor. Jeg forhørte mig lidt omkring og blev anbefalet Kennel Brown Hunt hos Pernille & Tommy, så der tog vi ( Philip blev lige luftet den dag :-) ) over for at få en snak og for at se hvordan Deres kennel var. Da vi tog hjem, var der ingen tvivl om, at det var der vi skulle have vores næste hund fra, og den 31. oktober 2008, blev den frækkeste lille sort pige født - Brown Hunt´s Witch til daglig kaldes Trunte. Hun blev min start til alt det jeg har lært i dag og det er jeg dybt taknemlig for. Trunte gik ikke kun på markprøver og jagt. Hun var også min hund til Lydighed og Rally og hun fik da LP1 hjem og blev nr 3 til DM i Rally Øvet. Så Trunte har været en alt mulig hund og er i dag mere eller mindre gået på pension og går og nyder sit otium og lære de andre nogle unoder :-)

Vi måtte desværre sige farvel til vores Truntemus den 6/3-2021. Truntes krop kunne desværre ikke mere og det var tid til at slutte et dejligt hundeliv. Jeg er hende dybt taknemmelig for alt det hun lærte mig, både i medgang og modgang🌹.

RIP vores alles Truntetrut, Truntelunte, Truntemus og vores lille racehund💖.

 

I 2013 kom Brown Hunt´s Saldo til huset og hun er bare en meget kærlig og varm hund. Hun er nem  at træne og jeg ELSKER at arbejde med hende. Hun har den on/off knap, som jeg gerne vil have en jagthund skal have af egenskaber (klar når man skal være det og slapper af når der ikke sker noget ). Hun er en stor fornøjelse at være samme med. Hun i en ung alder kvalificeret til både at gå i vinderklasse i Dansk Retriever Klub ( DRK ) og Retrievernes Jagthundeklub (RJK). Hun har også flere vinderplaceringer og er den hund i huset, som har roen over sig og klarer alt med stil. Der er også hendes "skyld" jeg starter et lille opdræt op, da jeg gerne vil bidrage med hendes egenskaber til racen. Hun har fik sit første kuld, som så dagens lys den 26. marts 2017. Det er blevet et helt fantastisk kuld og de har nogle rigtig fine egenskaber alle sammen og sundheden er helt i top, så i efteråret 2018 er det planen, at der skal komme flere Saldo børn og jeg skal beholde en denne gang og jeg GLÆDER mig.

2022 : Saldo har lavet tre fine kuld  og er efterfølgende blevet steriliseret. Hun nyder hendes otium og elsker at hjælpe til herhjemme. Hun bærer vandkander rundt til alle dyrerne, spanden til at hente æg i og alt mulig andet rundt hverdag og "hjælper" på den måde med mange ting. Hendes hjerte er bare så stort, så hun skal også lige se om de andre hunde har det godt og hvis de er blevet beskidte på lufteturen, og det bliver de tit, så rengører hun dem gerne inden de kommer ind. Det er en af årsagerne til, at jeg måtte have en hvalp efter hende og hvis bare den hvalp fik halvdelen af hendes gen, så ville jeg blive lykkelig og det har jeg fået i Lab Venatu´s Jolly.


 

I 2016 kom DK FTCH Beechbrook Yellow Dewey hjem. I daglig tale kaldes hun Goldie. 

Goldie er en lækker og utrolig kærlig tæve og jeg ELSKER at arbejde og træne med hende. Goldie gør sit aller bedste ligegyldig hvad hun bliver sat til og det har også resulteret i rigtig mange flotte resultater. I en alder af blot kun 2 år, var Goldie kvalificeret i vinderklasse på både WT, B og A prøver i DRK og i RJK regi. Hvis Goldie kunne vælge ville hun sidde i min lomme 24 timer i døgnet. Hun elsker, at være sammen med de mennesker hun holder af og viser det hele tiden. Hendes hjerte er meget stort. Hun er lærenem og har det mest fantastiske sind og temperament. Hun kommer over hele terrænet i meget fin stil og arbejder meget vedholden og hun så er hun en rigtig pleaser.

Goldie blev i 2021 Dansk Field Trail Champion i RJK - DK FTCH. Det bliver man ved at blive 1. Vinder på to vinderklasse markprøver. I 2022 blev vi så igen 1.Vinder på RJK´s anden vinderklasse markprøve og dermed vandt vi DK FTCH Kennel Glenbiar Bonnie´s vandrepokal. Jeg er så mega stolt at Goldie. Hun kæmper med alt hun kan og har i bagagen og yder sit max hvergang jeg stiller hende og skal selvfølgelig have en hvalp efter hende. Håber det bliver fra 2022 kuldet, som er planlagt.Den 27/8-2018 fik jeg min Saldopige 🧡 - Lab Venatu´s Jolly.

Hun ligner på mange måder sin mor og det er jeg rigtig glad for. Jolly er en meget glad pige med krudt i røven og elsker at komme ud og træne. Hun har en rigtig god næse og kommer over hele det terræn, som hun bliver anvist. Hun gør sit altid sit bedste og hendes "heelwork" er i tip top. Hun forlader mig ikke medmindre hun får besked på det. Min "kæphest" er lige præcis heelworken eller fri ved fod, som andre kalder det. Det vægtes meget på prøverne idag og derfor er det vigtigt, at hunden lærer det fra begyndelsen af og så er det bare en fed fornemmelse, at man altid ved hvor hunden er, også når man går med sit jagtgevær og skyder. Hun har været til en del prøver og klaret sig rigtig godt i både RJk og DRK. Kvalifikationsprøven er hjemme med bravour og dermed er hun betegnet som racetypisk og samtidig er hun gude smuk og hendes sundhed er i top.

Jolly er ligesom sin mor en rigtig kærlig hund og elsker at være med på opgaver rundt på det lille landsted. Hun kan sammen med Philip få hønsene hjem, hvis de har glemt vejen og det er uden hun rør dem eller løber efter dem. Philip og hende har et helt speciel kommunikation sammen og det er så imponerende at se på. Hun har også arvet renligheden fra sin mor, men hun syntes nu det er hyggeligere, at få sin mor til det. Hun besidder også den samme on/off knap som sin mor, så hun er lige præcis det som jeg ønskede mig.

Lab Venatu´s Sofija kom til verden den 8/5-2022 og er et ønskebarn efter min elskede Goldie. 

Det er noget af en post hun skal løfte, men hun viser rigtig gode tegn og er rigtig nem at træne og vil gøre alt hvad hun kan for at tilfredsstille mig. Hun er en rigtig pleaser og tænker virkelig over tingene. Hendes hjerte er lige så stort og kærligt, som sin mor og elsker at være sammen med mennesker hun føler sig tryg ved. Det kan dog godt blive lidt for meget, da hun helst vil sidde på skødet eller oppe på skulderne, men det er hun nu ved at blive for stor til😄.

Hun er nu lidt over 1 1/2 år og er i fuld gang med sin uddannelse og i år har hun været med på et par enkelte jagter og har taget det hele i stil pote💓. Hun skal i 2024 stilles i novice/åben klasserne og så må vi se om vi ikke skal på nogle markprøver til efteråret.