Saldo´s dagbog 2017


Dagbogen om Saldo & Ganton´s hvalpe 201725/5 - Sidste opdatering for denne gang

Så blev det dagen, hvor de sidste ord bliver skrevet i denne dagbog, men det er ikke sidste gang i hører om hvalpene og de skønne hvalpekøberer. Jeg vil følge dem i trykt og tyndt alle sammen og skrive om deres gøren og laden ude i fremtiden, når jeg får nogle meldinger tilbage fra hvalpekøberne. Det er noget som står helt fast :-)


Søndag den 21/5 var så den helt stoer hente dag, hvor de 6 af dem blev hentet og der var lagt en stram afhentningsplan. Jeg vil sige, at jeg er rigtig glad for alle mine hvalpekøbere og hvordan vi har fået hvalpene placeret og alle de tilbage meldinger jeg har fået, er kun positive og hvalpene er faldet godt til alle steder. Dog vil jeg sige, at aflevering af hvalpene bliver jeg ALDRIG god til. De er kommet så langt ind under huden på én, så det var godt jeg fik en stor æske klinex af Dorte Tranegaard. Søndag var dog ikke den værste dag, for Lilla blev tilbage til tirsdag, så hende kunne jeg kramme og kysse på. Hun faldt bare ind i flokken de to dage hun var her og da Vibeke og Henning skrev tirsdag, at nu var de ved storbæltsbroen og var der om en halv time, så tudede jeg, så jeg havde helt røde øjne da de kom ( jeg havde advaret dem og Vibeke skrev tilbage, at så tudede hun med). Vi havde nogle hyggelige timer sammen og fik ordnet det hele. Lilla fik tisset og pølset af inden afrejsen og da vi så siger farvel og vi snakkes ved, så tudede jeg igen, selvom jeg ved at ALLE hvalpene har det godt. En ting er dog sikkert. Jeg SKAL have en hvalp næste år efter Saldo og det står der lidt om under Hvalpefanen ude på forsiden.

Ellers er fremtiden for hvalpene, at vi snart starter hvalpetræningen op og så er der lavet en facebookside, hvor alle bidrager med dejlig opdateringer, så jeg også kan følge dem som bor langt væk. Tusind tak alle hvalpekøbere for jeres bidrag og håber i bliver ved med, at melde tilbage med hvordan det går og så ved i at i ALTID kan kontakte mig med hvad som helst.

De sidste billeder er lagt ind under galleri under uge 8 og under knappen hvalpekøbere.20/5 - Den sidste tid

Så er det ved at være sidste tid for hvalpene her i huset og de skal ud til skønne hjem og have nye udfordringer. Det kan man nu også mærke de snart trænger til og det bliver mægtigt for dem alle.

I denne uge har de hver dag været med på køretur. Onsdag var vi til dyrelægetjek og vaccination og de fik så meget ros af dyrlægen. Deres pels var det pæneste han havde set meget længe og den måde man kunne håndtere dem på, hvor de var helt rolige var tjekket og chipningen var super fedt. De var alle i tip top stand, så det er jeg sindssyg godt tilfreds med. Ellers har vi været ude og svømme med dem og de har været en tur i vores egen skov udover de to gange de bliver luftet ude på det store 13 tdr lands areal. Nej vi har ikke ligget på den lade side, så det bliver måske godt med nogle afslapningsdae i næste uge, hvor jeg kan sidde og tænke på hvor godt de små bamser har fået det.

I morgen er den søndag, så det er store hente dag. De 6 bliver hentet i morgen og så bliver Yahoo - Lilla her til tirsdag, hvor Vibeke og Henning henter hende hjem til Harboøre. Jeg glæder mig til at se mine hvalpekøbere igen i morgen og at følge mange af hvalpene på tæt hold i fremtiden.

Der er lidt billeder i galleriet med strandtur, skovtur og så godnat billeder.17/5 - Hvalpene er fordelt

Så nåede jeg endelig og kunne sætte mig ved computeren og fortælle lidt siden sidst. I søndags havde vi hvalpetest, som beskrevet nedenfor, og det fik rigtig fint. Alle hvalpene testede rigtig fint og der var kun nogle enkelte forskelligeheder i det store hele. Gyrite roste hele kuldet og var helt plattede med dem og de blev alle kyssede og krammede af hende. Vi tog os tiden til det, for det skulle være på hvalpenes primisser og de havde det skønt. Derefter fik vi en snak og det viste sig faktisk, at det som Philip og jeg havde gået og snakkede om de sidste dag mht hvem som passede til hvem, var også det som Gyrite havde fordelt dem. Mere perfekt kan det da ikke være og jeg sætter stor pris på, at Gyrite ville teste dem og bruge dagen på os - KÆMPE stort tak :-).

Efterfølgende fik hvalpekøberne en mail med vores valg til dem og de er alle ovenud lykkelige, da det også var den hvalp de får, som de selv havde håbet på. Mere perfekt kan det ikke være og jeg glæder mig til, at følge dem alle ude i fremtiden.14/5 - Hvalpetest

Så er det dagen, hvor hvalpene skal hvalpetestes og jeg glæder mig som et lille barn, for at se hvordan hele kuldet er som helhed og også hvordan de hver især reagere, når de er alene og på helt ny grund. Det man så også lige skal huske på, er at det er et her og nu billed af hvalpene og at man skal tage de sidste 7 uger med i betragtning mht til fordelingen af hvalpene til min skønne hvalpekøbere.

Gyrite Markussen, som skal teste de,m er en meget erfaren hundeføre og har ført hund i mange år på top plan. Hun har testet mange kuld over en del år og det er for mig også vigtig, at høre hendes mening om hvalpene. Hendes mand Poul-Erik kommer også med og er gamel politihundeføre og skal også kigge på og komme med hans mening. Jeg kan ikke beskrive hvor meget jeg sætter pris på, at så kompetente hundefører vil komme og tilbringe nogle timer sammen med mig og alle de sorte bamser. Derefter sætter vi os ned og snakker om testen og derudfra og med de 7 uger i bagagen fordeler vi hvalpene - Det bliver spændende.09/5 - Ganton på besøg

I søndags havde vi besøg af Ganton og hvalpekøberene var mødt talstærkt op. Tusind tak for opbakningen og tak for en meget hyggelig formiddag.

Boye og Jytte Rasmussen var så søde, at komme forbi fra Jylland kl. 9 om morgenen. Boye viste Ganton super fint frem og vi stod alle og lyttede til hvad Boye fortalte om hvordan han trænede hans hunde og om hvad man skal ligge vægt på. Derefter fik vi noget morgenmad sammen og hyggede os alle med dejligt hundesnak og vi lærte alle hinanden bedre at kende - TUSIND tak endnu engang for en dejlig dag og håber vi i fremtiden for rigtig mange af dem.

Der ligger billeder i galleriet under uge 6 fra den dag.


Ellers har de følgende dage gået med at lære hvalpene at køre bil og i dag har vi været på kaffe besøg hos Gunilla og hendes meget søde langhåret gyldne. Tusind tak for kaffe Gunilla og tak for god underholdning til hvalpene og dejligt kaffe til mig :-).07/5 - Endelig opdatering for uge 6.

Uge 6 er lidt dårlig opdateret. Det beklager jeg, men der er sket så meget med hvalpene. I tirsdags kom de ud i deres nye hvalpegård i nogle timer, for at lære den bedre at kende både indenfor og udenfor. Det var de vældig begejsteret for og drønede rundt i tunneller og rundt med diveres legetøj. Man kunne virkelig mærke, at de nød det og at nu skulle de ud og have mere plads at boldre sig på. Herligt at de tager tingene så fint som de gør og man kan virkelig se en udvikling for hver dag som går. De kommer ind hver aften i deres "gamle" hvalpegård, for at være med til at se fjernsyn om aftenen. Det nyder vi alle sammen. De er fra i tirsdags kommet ud i den nye hvalpegården om morgenen og været derude hele dagen, hvor de kan rende ud og ind som det passer dem. I denne uge har de også været med i vores egen skov og selvfølgelig med ud på den store mark flere gange, for at få deres sanser stimuleret. De har også fået nogle gåsevinger og det syntes de var vældig morsomt, og gik på med krum hals og legede med dem. De fik dem kun i et kort øjeblik, for ellers syntes de det var vældigt at tykke i og det vil vi jo ikke have :-)

I dag har vi haft besøg af Boye og Jytte Rasmussen, som kom for at vise Ganton frem for de hvalpekøbere, som ønskede at se ganton i live. Det var nogle rigtige hyggelige timer vi havde alle sammen og Boye kom med nogle gode fif, til de kommende hvalpeejer og vi hygge og spiste noget morgenmad sammen og SELVFØLGELIG kyssede vi på hvalpene :-). Tusind tak alle sammen for en hyggelig dag.

Der ligger billeder fra hele ugen og galleriet og Ganton dagens billeder kommer en af dagene. Der er en del, som skal kigges på, men nyd de andre imens :-).


30/4 - Ormekur og "navneskift"

Hvalpene har fået nyt navn - banditterne :-). Deres tænder er ved, at være skarpe som syle og der er fuld gang i dem. De er vokset godt og de spiser også godt tre gange om dagen. De har de sidste tre dage fået ormekur og samtidig har de også fået Canikur pasta, for at stabilisere deres maver, hvis ormekuren var for hård ved deres maver, men de har fin mave, og gudselov for det :-).

Vi har også haft besøg af de fleste hvalpekøbere igen i denne uge og det har været rigtig hyggeligt og nogle har haft enten deres barn med eller børnebørn og det har bare været nogle fantastiske børn og de elskede at nusse med banditterne og banditterne nød at blive nusset af dem.

Nu skal hvalpene snart ud i andre omgivelser, så vi knokler med at lave deres nye udfoldelser klar og det bliver sandsynlig i løbet af uge, hvis vejret ellers snart ville være med os.

Der er kommet flere billeder i galleriet uge 5 - nyd dem :-)25/4 - Ny hvalpegårds rokering

Jeg har i dag rokeret rundt i hvalpegården. Jeg syntes de skulle have noget mere plads at boldre sig på, så derfor har jeg fjernet buret og lavet tæppeplads til alt deres legetøj og hvad de ellers har af ting og sager, som de kan ruske i. De ser ud til at nyde det allerede. Dejligt :-)

De er ved at være mega gode til at gå op i træpillerne og pølse og så tisser de for det meste på aviserne. De er godt nok seje de 7 sorte.

Saldo passer dem fortsat ihærdigt og ryder op efter dem og hun ser fortsat ud til at nyde det, men tænderne er kommet frem, så lad os se hvad der sker de næste dage.

Der ligger nye billeder i galleriet - god fornøjelse :-)23/4 - Registeret navne

Jeg har i dag registeret hvalpene på Hundeweb med deres fine navne. Hvalpekøberne har selv været med til vælge udfra de navne, som jeg har valgt.


Hannerne kommer til at hedde:

Lab Venatu´s Lycos

Lab Venatu´s AllFourOne

Lab Venatu´s DuckDuckGo


Tæverne kommer til at hedde:

Lab Venatu´s Ofir

Lab Venatu´s Giphy

Lab Venatu´s Opasia

Lab Venatu´s Yahoo19/4 - Nyt hjem

Her i påsken har vi haft nogle rigtig dejlige og hyggelige timer med de fleste af hvalpekøberne og det var rigtig rart, at få snakket med jer alle sammen  og høre om hvordan i glæder jer til, at få jeres nye håb hjem og om de planer i har med dem.

Hvalpene har endnu engang fået klippet negle, for i guder, de vokser da bare som ukrudt de negle og det er med, at holde øje med, at de ikke ridser Saldo´s patter og nu når de får fast føde tre gange om dagen, skal der også holdes øje med, at patterne bliver tømt rigeligt, så der ikke kommer en gang brystbetændelse. Ja vi har skam nok, at se til, men det er rigtig hyggeligt og bekræftende, og så er det jo ikke noget problem.

Mandag aften lavede Philip og jeg en ny hvalpegårds arrangement, så hvalpene har fået bur, kurv og et sted hvor de kan besørge, så det træner vi dem i, så snart vi ser de gør tegn på de skal noget. Det er træpiller vi forsøger med, at få dem til at gå op på, for det lugter og sviner ikke så meget som savsmuld. De er allerede efter nogle få dage selv søgende mod dem, så vi har store forventninger om, at det lykkes.

Jeg har lagt en del nye billeder ind i galleriet, så nyde dem. Det gør vi i hvert fald :-)16/4 - Første gang fast føde

Her til morgen gav vi hvalpene fast føde for første gang. Det var torskerogn most ud i lunkent vand. Der er lagt en video ud under uge 3.13/4 - Dejlig påske ferie

Så er påskefridagene i gang og her i huset er det tid til hvalpebesøg over alle dagene. Det glæder jeg mig rigtig meget til, ikke kun for at vise Saldo´s fine hvalpe frem, men også for at lære Jer alle meget bedre at kende. Derfor har jeg valgt, at I alle kommer alene, så vi kan få en god sludder over en kop kaffe eller hvad man nu lige er til :-).

I tirsdags fik de klippet negle for anden gang og det tog de rigtig fint. De er nu ved, at vende sig til den håndtering og var noget mere rolige end første gang de fik klippet negle. Onsdag var der meget tydelige tegn på, at de er ved at få hørelsen, da de nu reagerer, når man snakker til dem, når man har hoved nede omkring hvalpekassen.

Jeg har lavet et farveskift på en af hanhundene. Det er beige, som er blevet til lyse blå, for så er drengene i drengefarverne : Grøn, Lyse blå og Sort. Pigerne er i pigefarverne : Lilla, Rød, Orange og Lyse rød.10/4 - De racer rundt

Nu går det stærkt i kassen både med øjne og med at gå rundt. De er mega søde og sjove at studere og man bliver helt fanget af det, så det er ikke meget andet man når. Det er nu også lige meget, for det er med at nyde dem, da vi kun har dem her i huset i 8 uger. Heldigvis kommer vi til, at følge rigtig mange af dem på tæt hold. Det er jeg rigtige glade for :-).

Saldo fodre og passer hvalpene meget fint og der er bare ro i kassen, når de har fået deres mad og så vælter de omkuld.

Nu er vi gået ind i hvalpenes tredje uge, hvor der også kommer til at ske store forandringer.

Denne uge kaldes - Den transitionelle periode (Omdannelsesperioden)

Den 3. leveuge kaldes omdannelsesperioden, fordi hvalpen her omdannes til et lille individ der kan se og høre. Hvalpen begynder så småt at kunne styre sine muskler, så den kan bevæge sig i den retning den ønsker. Hvalpes øjne åbnes i 10-14 dages alderen. Der findes en lille variation blandt de forskellige hunderacer, ligesom der er forskel på de enkelte hvalpe i kuldet. Hvalpen kan dog stadigvæk ikke se som en voksen hund, og kan kun skimte omrids af alt omkring sig. Når hvalpen er ca. 3 uger gammel, begynder den at kunne høre. Hvalpen vil fra 3 ugers alderen begynde at kunne opfatte og reagere på de ting der sker i dens omgivelser. Det er allerede fra 3 ugers alderen vigtigt, at hvalpen får en masse forskellige positive oplevelser, så den kan udvikle sig til en rolig hund, der kender omverdenens lyde og synsindtryk. I denne periode får hvalpen sine første tænder og den vil begynde at undersøge ting med munden. Hvalpene vil nu selv kunne komme af med afføringen og har ofte en tendens til at gøre dette det samme sted som moderen.07/4 - Der er ved at komme fart på

Dagene går fint her i huset og de vokser bare derud af, men i noget forskelligt hastighed. Lille Pink vejede i går 300g mindre end Lilla, men hun tager det samme på i % som de andre, så det er jeg helt rolig ved. Pink er en lille fin figther og ved hvilken pat hun vil til og mosler sig frem på fuld skrue, også selvom hun skal "fjerne" de noget større søskende. Der er ro i kassen og Saldo mader dem mange gange om dagen og gerne i hold og hun passer dem bare til punkt og prikke og hvalpekassen er næsten pinelig ren. Natten går også fint  roligt, så der er bare styr på det fra Saldo´s side af.

Jeg har lagt nogle korte videoer inf af Beige og Orange, som er ude og spadser en lille tur og de er bare så dygtige. Der er også lagt flere billeder ind, så I har lidt at kigge på. Jeg vil nu ordne kassen og veje hvalpene, så vi kan slappe lidt af i aften og nyde synet og lydene af de skønne sorte ninjaer :-)03/4 - Hvalpene ind i 2. uge

Så er hvalpene kommet ind i deres 2. leveuge og de tager godt på nu alle sammen. Jeg er gået ned til at veje dem en gang om dagen.

Jeg har lagt nogle flere billeder ind i galleri under uge 1 og begyndt på uge 2 med en lille video, hvor de endnu engang spiser på livet løs. Elsker den smaske lyd :-)

Jeg har måtte give den lille sorte hanhund sort halsbånd på, da jeg desværre måtte tage halsbåndet af den hvide/beige hanhund, da det havde givet sår på skulderen og det er ellers af "blødt"velco, men det er åbenbart for "hårdt" for sådan nogle som mosler rundt inde ved patterne. Han har fået det renset med klorhexidin og med Alovera gel, så nu går det fremad. Der er bestil nye halsbånd her i weekenden og håber at få dem i morgen, så vi kan få dem skiftet ud med det samme. Alle hvalpene bliver undersøgt flere gange dagligt og især hvor halsbåndene sidder og "støder" på. I går fik de klippet negle for første gang og det skulle de lige vænne sig til, men det gik rigtig fint og de tog det i stiv pote.

Saldo er begyndt at motionere hvalpene mere og ligger sig i den modsatte ende af bassinet, når hun har været ude, så de skal arbejde sig frem til hende. Hun hjælper dem engang imellem med en retning med et snude dut eller (selvom de ikke kan høre) en lille grynten. Hun er meget kærlig og omsogsfuld.

Alle hvalpene er reserveret til dejlige aktive hjem rundt omkring i landet. Det er jeg meget taknemlig for.31/3 - Hvalpene vokser

Her til eftermiddag lavede jeg en lille video, hvor hvalpene hygger i mælkebaren (se den under galleriet). De begyndte i går på 4. dagen, at tage på alle sammen. Jeg har dog måtte hjælpe den lille tæve med pink og den lille han med sort lidt på vej med noget mælkeerstatning, da de vejede ca 130g mindre end de største. De var røget ned på ca 200g hver, men i går begyndte de at tage på, så nu går det fint opad med vægten og de følger godt med og giver den gas i mælkebaren. Jeg vejer dem alle sammen 2 gange om dagen, så de også lige bliver tjekket igennem. Saldo tager glædeligt med på vores morgentur og vores længere eftermiddagstur og hun bliver også længere tid væk fra hvalpene end i starten, for der er dejlig ro i kassen, og det må betyde der er nok til dem i baren :-).29/3 - Hvalpene trives

Her til middag er hvalpene tjekket igennem ( det bliver de flere gange om dagen) og alle navlestrenge stumperne er faldet af og det ser rigtig fint ud alt sammen. Ved fødslen vejede de fra 337g til 223g, så de er ikke så store, men de har her til middag begyndt, at øge sin vægt lidt efter at have tabt sig alle sammen. Det er meget normalt, at de taber sig de første dage, men så skal de også begynde at øge vægten igen stille og roligt. Saldo´s bliver også tjekket flere gange om dagen og det ser fint ud alt sammen. Nu er det jo ikke lige erfaring jeg har på dette område, men mælkebaren ser ud til at fungere glimrende og der er ingen tegn på "sygdom" i den.

Saldo er med ude på længere ture og det nyder både hun og de to andre elsker at hun er kommet med ud igen.

Trunte og Goldie er begyndt at komme ind i den stue Saldo ligger i og de kigger nysgerrigt ind, men ved også hvor grænsen er, for ellers skal Saldo nok sende blikket til dem og det forstår de. De bliver lidt "syltet" de to, men jeg kompenterer dem med leverposte´s mader, når Saldo også skal have det og det syntes de ikke er helt tosset. Ellers passer Saldo hvalpene med omhug og hun er ligesom begyndt, at slappe mere af, sådan som jeg ser det, og det smitter af på hvalpene kan man se.27/3 - Endelig en opdatering på hvalpefødslen

Pu-ha vi har haft travlt og lidt trætte alle sammen, men RIGTIG glade er vi blevet, for i hvalpekassen ligger 7 dejlige sorte ninjaer.

Det hele startede med, at Saldo roder rundt i kurven inden ved siden af sengen kl ca 04.30. Jeg tror hun skal ud og tisse og tager heldigvis snor på hende og håndklæde med under armen. Hun løber afsted med mig hængende efter og hun sætter sig og tisser, og der ser jeg til min skræk, at der stikker en lille pote ud bagved, så jeg hiver Saldo ind igennem huset og op i fødekassen og kl 04.54 kommer der en stor fin tæve. Jeg har heldigvis en meget dygtig og kompetent jordmoder ( Gunilla Penzien ), som guider mig igennem og Philip kommer også op og støtter som fødselsassistent. Dem skylder jeg vist en stor gave :-). Der går så hele 2 tider, hvor der kommer 6 hvalpe på 1,5 time. Så en fødsel på 7 hvalpe tager kun Saldo 3,5 time - Super sejt gjort min pige. Elsker dig over alt på jorden. Der kom så overraskende efter 4 timer en stor han ud af hende, og jeg gjorde alt i min magt, for at få liv i ham, men det lykkes desværre ikke. Æv, men godt han kom ud af sig selv.

Saldo passer dem alle med stor bravour og hun viger ikke fra dem et øjeblik, udover når jeg får lokket hende ud og tisse og pølse. Så spæner hun hjem til døren, men mig halsende efter, for at komme ind til vapserne igen. Livet er da dejligt, når man kan følge en sådan god fødsel, med sådan en stærk tæve.

Vi har i dag været til dyrlægetjek, for nu at se om der var mere i Saldo og hvordan hvalpenes tilstand var. Alt var i den fineste orden og vi kunne tage hjem og fodre og få ro på igen. Hvalpene blev tilsidst på turen lidt urolige, for nu var de altså sultne, så vi skyndte os hjem og i kassen med dem alle sammen.


Jeg har valgt, at kuldet skal opkaldes efter søgemaskiner, fordi jeg brugte meget tid på at søge efter den helt rigtige hanhund, for at få den kombination, som jeg mener er en super arbejdshund.


Jeg har lavet et hvalpegalleri opdelt i hver uge. Der vil løbende komme billeder ind, så kig forbi og se med i den skønne udvikling. 25-3 - Ventetiden er lang.

Så nærmere tiden sig mere og mere og jeg går og tager temperaturen på Saldo 3-4 gange om dagen. Den er noget mere forskelligt fra gang til gang end i starten, men vi er ikke under 37C endnu, men det nærmere sig. Når den så stiger igen over de 37C, siges der, at det sker inden for 12-24 timer.

Hun har i nat været noget mere urolig og kunne ligesom ikke finde et sted og være, men det kom op af morgenen og vi skyndte os så at sove et par timer med fuld fart på :-). Hendes humør fejler ikke noget, men hendes tempo på turerne er ikke så hurtige mere, og hun passer på sig selv med at gå stille og roligt. Hun er bare det sødeste og man kan se hun nyder, at bliver forkælet meget mere end hun plejer. Sådan skal det bare være :-)20/3- Temperatur måling

Nu er det tid til af tage temperaturen på Saldo både morgen og aften, for hermed kan man bedre få et overblik over hvordan tævens temperatur svinger normalt. Når der konstateres et temperaturfald kan man med fordel tage temp. hver 3.-4. time. Når temperaturen ligger ca. 1 - 1½ grad under det normale ved flere målinger med nogle timers interval, vil fødslen gå i gang indenfor 12-24 timer. Det er en spændende tid, hvor det både for Saldo og mig er helt nyt, men hvad man ikke dør af, bliver man stærkere af. Det er Saldo´s og mit moto :-). Arbejdsmæssigt er jeg rykket afdeling og er nu under 3 km fra hjemmet, så det er jo helt luksus og derfor kører jeg også hjem og fordre i middagspausen til og med fra i dag.


Saldo´s 9. uge forløber nogenlunde som nedenstående :

I den sidste uge af drægtigheden forbereder tæven sig til fødslen.  I det sidste døgn før selve fødslen vil tæven normalt ikke æde. Skederegionen vil blive stor og slap. Bækkenmuskulaturen afslappes, og hos en del tæver vil der være voldsom mælke spænding flere døgn før fødslen.

Umiddelbart før fødslen bliver hun urolig og rastløs, og der vil optræde plukveer eller opblokningsveer. Disse veer presser fosterhinden fra den første hvalp ned i fødselsgangen. Fødselsvejen skal udvides og fosteret skal presses ind i bækkenet før de rigtige presseveer går i gang. I dette forløb vil fosterhinderne på et eller andet tidspunkt briste og indholdet flyde ud af skeden. Man siger at "vandet er gået" og så starter den rigtige fødsel. Opblokningsperioden varer typisk 4-6 timer, men kan i sjældne tilfælde vare et døgns tid.
16/3 - Det sidste tjek hos dyrlægen

Undskyld jeg ikke lige nåed,e at skrive i går vedr Saldo´s sidste besøg hos dyrlægen, for jeg ved jo der er nogle som er rigtig spændte og det er vi også meget herhjemme kan i tro, men vi havde bare så travlt og Goldie´s træning skal også lige passes ind i krammet. Saldo fik den sidste herbes vaccine i går og så blev hun røngentfotograferet og der ligger et rigtig fint kuld i hende kan i tro, så nu er det bare og vente og se hvordan fordelingen bliver. Hun bliver nu sat mere op i foder og så er der købt ekstra guf til hende, så hun kan få noget mere sul på kroppen, så hun er klar til at modtage de små skønne vapser. Saldo og jeg er ved, at lære hvalpebassinet at kende, så vi hygger i det hver aften, og vi glæder os til at se hvad det bliver fyldt op med :-)
12/3 - Meget hurtig voksnende mave. ( Billederne skifter selv )

I denne forgangende uge er Saldo´s mave virkelig vokset meget, og det er sådan, at man kan se det fra dag til dag. Hun er blevet meget bredere over hele kroppen og hendes patter er blevet endnu større. Hun har de sidste dag vaskede sig meget mere på både patterne og bagi, så nu er det tydeligt, at vi træder ind i den sidste forberedende tid. Selvom bøgerne og andre medier skriver, at tæven kan miste appetitten og gå fra maden, så er det overhoved ikke tilfældet i dette hus. Saldo er konstant sulten og så snart vi går mod køkkenet, er hun der med det samme, for tænk nu hvis der faldt lidt af på vejen og det er også selvom, at hun ved, at det plejer vi altså ikke lige at gøre - men man har vel lov at håbe :-).

Saldo er nu i 8. drægtighedsperiode og fosteret er færdigdannet og kan nu føles, og til tider kan fostrenes hjerteslag høres. Tæven er nu nærmest besværet af sin vægt og sit omfang. Mælkekirtlerne er spændte og fulde af mælk.

Saldo vil på onsdag blive røngentfotograferet og hun vil få den sidste herbes vaccine. I denne uge vil jeg tilbyde hende mindre, men flere potioner mad om dagen og det vil hun bestemt nok syntes bliver hyggeligt :-).

5/3 - Begyndene tyk mave

Saldo er på vej ind i den 7. drægtighedsuge og maven bliver hurtig større og større. Hendes patter er også vokset meget og hun er virkelig ved at ligne en gravid hund med runde former :-)

I denne uge vil kropsbehåringen vokse ud på hvalpene og farvemarkeringen vil kunne ses. Poterne og trædepuderne er efterhånden færdigdannede. Fosteret ligner nu den færdige hvalp, men kan ikke overleve uden for livmoderen. Fra dettte tidspunkt er det egentlig kun størrelsen der øges. Forbeningen i knoglerne er nu så fremskreden, at man fra dag 49 ( hun på dag 43 i dag ) kan se fostrene på røntgenbilleder. Det er nu for første gang i drægtigheden muligt at se forsterbevægelser. Saldo´s bug er som skrevet tidligere forøget en del og mælkeproduktionen er begyndt
27/2 - Tager sine friheder

Saldo er nu gået ind i den 6. drægtighedsuge og nu kan man se at buen er vokset. Hun er også ved at være noget fræk og tager sig nogle friheder :-). Men vi nyder hende og det gør hun åbenbart også, for hun er i sprudlende humør.

Hvalpenes øreflipper og øjenlåg vokser og dækker i slutningen af ugen henholdves øregang og øjne. De ydre kønsorganger begynder, at forandre sig i retning af han- og hunkønsorganger. I starten af ugen afskilles tæerne helt og i slutningen af ugen vil kløerne blive dannet. Følehår begynder at vokse ud af de anlæg, der blev dannet ugen før. Tarmsystemet forlader anvlestrengen og befinder sig nu i den endelig placering i bughulen

22/2 - Boblerne i svømmeland

Boblerne har endnu engang været i svømmeland, for det er vigtigt, at holde Saldopigen i form inden den store dag kommer. Hun er en sand fornøjelse, at være sammen med i svømmehallen. Hun NYDER det i fuldedrag og ligger bare og "flyder" imellem konditionstræningen. Det er vigtigt , at holde tæven i form, så længe hun kan og ikke er for stor. Jeg nyder virkelig den tid med hende alene, for hun skaber bare ro og fred omkring sig. Vi tager en tur om et par dage igen.


17/02 - Små bobler i maven

Så kom dagen endelig hvor vi kan skyde dagbogen i gang for hvalpene. En spændende kombination mellem Saldo & Ganton, som jeg glæder mig sindsygt meget til.

Saldo og jeg havde en aftale hos vores dyrlæge Søren Nordberg på Trollesminde Dyreklinik i dag. Han skulle mærke om der var små vapser i Saldo´s mave OG det var der - jubbbiiiii der kommer små Saldoer til verden.

Så nu er der lagt en plan for ormekur og herbes vaccinen og den 15/3 er det tid til røntgen, for at se hvor mange som der gennem der - spændende :-).

Saldo er i mægtigt humør og hviler godt i sig selv, så jeg glæder mig til, at følge hende i denne tid vi alle her i huset går i møde.