Saldo´s dagbog 2020

Dagbogen om Saldo & Phoenix´s hvalpe 2020

15/01 - Så slutter det for denne gang

Tiden går så ufatteligt hurtigt og det er svært at nå det hele og nå at lave opdatering herinde, men på hvalpenes fb´s gruppe kommer der flere opslag om dagen og alle hvalpekøberne har muligheden for at følge med i stor stil. I dag er hvalpene 8 uger og Oberst Hachel og Katrine er flyttet hjem til deres familier og Agnes og Mads Skjern bliver hentet imorgen. De to sidste har løbet rundt iblandt alle de andre tæver og jeg er stolt, af at have en flok, der bare tager hvalpene i stivpote og opdrager lidt på dem. Jeg er så glad for de familier hvalpene kommer til og jeg glæder mig til at følge dem i fremtiden.
06/01 - Tiden flyver afsted

Hvalpene er blevet navngivet :

Halsbåndsfarverne er dem der nævnes:

Brun - Han - Lab Venatu´s Oberst Hachel

Blå - Han - Lab Venatu´s Mads Skjern

Rød - Tæve - Lab Venatu´s Agnes

Gul - Tæve - Lab Venatu´s Katrine


De sidste to uger er fløjet afsted. De udvikler sig med lynets hast. De er flyttet ud i hunderummet og de var ikke mere end en dag om at finde ud af, at de kunne løbe ud og ind af lemmen. Ud under halvtaget, hvor der er tørt og læ. Der er der masse af udfordringer og det elsker de. De er også nu ved at få fodersøg med tørfodre og det gør de bare. De har oplevet rigtig meget og tager det hele i stivpote. De kører ture ret tit og vi kører til skoven, for der er læ. Det er trods alt ret koldt for dem, men de tager alt med oprejst hovder. Saldo er med ude og hun motionerer dem rigtig fint og lærer dem, at begåes sig ude. Jolly har været med en dag indtil videre og hun syntes det er hyggeligt og leger med dem - en rigtig lege halvsøster. De har hilst på kattene og kattene har været med på tur. Så kom der lige pludselig sne, og de billeder kommer til at ligge inde i den 7. uge af hvalpenes galleri.Det var sjovt og de hyggede sig og samtidig kunne vi lige træne, at man så skal tørres bagefter. En  af dagene var vi i Holbæk, for at miljøtræne. Det er meget anderledes og der er mange forkellige dufte. Det er et sted hvor der er rigtig gode oplevelser for hvalpene og der skal vi op igen en af dagene.

Politiet skal have en af de to hanner og vi ved  endnu ikke hvem det bliver førend de er testet den 11/1, men den anden han er stadigvæk tilsalg, da der pga kritisk sygdom i en familien, måtte springes fra. Oberst Hachel har mistet den ene øreflip, da de blev lagt for tidlig ned efter kejsersnittet og Saldo troede hun skulle tage hinden af, men kom til at tage hans øreflip. Der er INTET galt med øret og min dyrlæge har tilbudt at rekonstruere så meget det er muligt, når han er noget ældre. Er du interesseret i en af hannerne, så kontakt mig endelig om flere oplysninger. I kan se billeder af hundene i deres galleri.


21/12 - Den fjerde uge

Tiden går stærkt og det går også hurtigt nu med hvalpene for hver dag. De kan både høre og se nu og reagerer også meget mere på vores bevægelse. De er utrolige sociale de fire små banditter. De elsker man sidder inde ved dem, så kravler de rundt på en og falder også i søvn på en. I starten af ugen fik de deres første måltid og jeg begyndet at give dem Starter fra Royal Canin. Det fik de to dage en gang om dagen og så to gange i to dage og tilsidst er de kommet op på tre gange om dagen. Da jeg gik op og gav dem tre gange om dagen kom der hvalpefoder i gradvist og nu kører de på rent hvalpefoder. De guffer godt i sig og Saldo besøger dem også tit og patter dem af. Hun ligger faktisk ret tit inde ved dem, bare for at være sammen med dem. Hun holder også hvalpegården pinlig ren. ALT bliver samlet op, for det kan hun ikke have, at det ligger og flyder. De er blevet rigtig gode til at gå på træpillerne for at tisse eller lave. Det er selvfølgelig ikke hver gang de rammer, men det hjælper for hver dag der gå. Der er kommet noget aktiveringslegetøj ind til dem og de elsker at lege med det. Det kan godt være, at man syntes der er frygtelig mange bamser inde ved dem, men de elsker simpelhen at falde i søvn på, oven eller i dem. De er nogle rigtige hyggevapser. 12/12 - Nu sker der noget mere

Uge 3 i hvalpenes liv er altid spændende. Det er der deres øjne er helt åbne og sidst på ugen kan de så småt begynde at høre. Dog skal man helt ned til deres hoved i hvalpekassen og snakke med dem, men det er altså en hel oplevelse, at se hvordan de reagerer. Det er nemlig forskelligt fra hvalp til hvalp. Nogle bliver helt opærksomme og kigger rundt og andre bliver noget mere passive, for det er sikkert helt mærkeligt for dem. De sover fortsat en del, men når de er vågner er de mere aktive og det er de også i længere og længere tid. Det er virkelig en spændende tid vi går i møde og her i huset er hele familien indblandet incl min mor.


07/12 - Anden uge er gået

Så er vi kommet igennem anden uge og de vokser bare derud af. Sidst på denne anden uge har de fleste begyndt, at åbne deres sprækker, så den følgende uge, skulle der formodentlig være åbne øjne. Alle har det godt og de er så småt begynft, at stavre rundt, dog kun et par skridt eller tre, men de kæmper sige fremad og det er dejligt at se. Der er også dejlig ro i kassen og det tyder jo på, at de er mætte og tilfredse. Saldo har en fuldkommen ren hvalpekasse. De skal blot tænke på at slå en prut, så er hun der med det samme og vasker både hvalpene og tæppet, som selvfølgelig bliver skiftet mindst en gang om dagen. Se billeder under fanen galleri og uge 2. God fornøjelse😉


29/11 - Endelig er vi på sporet

Som overskriften viser, er vi endelig kommet på sporet alle sammen 👍

Vi har alle her i huset været en hård uge igennem, men nu er det endelig vendt og vi glæder os over de 4 hvalpe der er tilbage. ALle er solgt og desværre måtte vi skuffe en del andre hvalpekøbere, men sådan er det desværre engang imellem.

Saldo fik et kejsersnit den 20/11 og der lå 7 hvalpe i hende. 4 sorte og 3 gule. Efter 2 meget hårde døgn , med dyrlæge besøg på alle døgnets tider, måtte vi desværre sige farvel til 3 sorte hvalpe. Nu er der så 3 gule og 1 sort tilbage. 2 gule drenge og 1 sort og 1 gul pige. De stortrives og vokser rigtig meget og Saldo passer dem til UG kryds og slage. Ligesom hun plejer. Der kom ro i kassen efter de 3 hvalpe forlod os. Naturen er bare en underlig ting, men det går som regl efter den alligevel. Hvalpene skal opkaldes efter serien Matador. 


23/11 - Lidt herfra

Saldo har fået hvalpe den 20/11. Jeg har lidt overskud lige nu til en kort opdatering og jeg ved, at i alle venter med spænding på, om der er en hvalp til Jer. Desværre må jeg sige, at jeg ikke kan melde noget ud endnu, håber det bliver en af de nærmeste dage, da vi kæmpe en stor kamp for at beholde dem alle. Det ser trodsalt noget lysere ud idag end de andre dage, men jeg vil gerne være mere sikker inden jeg ringer/skriver til jer. Håber på jeres forståelse og forstår godt i er spændte. 💖19/11 - Ventetiden er lang

Saldo er i dag på 62. dagen fra æggeløsningen. Det er torsdag i dag og i tirsdags startede hun med at få plukveer. Jeg ture ikke tage på arbejde, for hun var noget urolig. I løbet af natten til onsdag var der et par gange hun gav sig lidt, men ellers sov vi til kl 05.30. Der vækkede hun mig og skulle ud, for at tisse og pølse og så var hun også sulten. Hun er mega sulten hele tiden, men hun kan ikke have så meget mad i sig af gangen, så der bliver serveret mad mange gange i løbet af dagen. I går onsdag var vi til et ekstra scanningstjek hos vores dyrlæge Martin Vedel - Vestermose Dyreklinik, for at se om alle hvalpene har det godt og alle hjertere slog med fuld fart. Det gav helt sikkert ro i min mave og mit hoved. Efter sidste gang Saldo havde hvalpe,som endte i et kejsersnit, er man noget mere på stikkerne, så det er rart at have en professionel dyrlæge. Vi skal til tjek igen i eftermiddag og så ligger vi en plan igen.11/11 - Motion skal der til

Saldo bliver holdt med motion, så hun er klar til fødslen. Jeg har haft hende med i svømmehallen og det elsker hun. Hun elsker også bare at flyde rundt i vandet og så kigger hun lige på mig og det ser ud som om hun siger "dette er livet". Hun er selvfølgelig ude og gå pæne lange tur hver dag sammen med de andre, men der er hun nok bedre til at økomonisere med energien :-), derfor er hun engang imellem med ude når jeg træner enten Jolly eller Goldie og det elsker hun. Nogle gange glemmer hun, at maven er blevet stor, så hjemløbet er ikke så hurtigt, men hvad betyder også det, når dummyen er hentet :-). Man kan lige frem se på hende, at hun nyder at være gravid og hun glæder sig sikkert til, at kunne ligge inde i hvalpekassen og nusse og pusse om sine små hvalpe. Hun er og bliver en ener til den opgave og som jeg har skrevet mange gange før, så glæder jeg mig til at have hvalpe sammen med Saldo og ville ønske hun kunne få flere, men det er slut, når man fylder 8 år til januar. På fredag, skal hun til vores fantastiske dyrlæge Martin Vedel, som har Vestermose Dyreklinik -www-vestermosedyreklinik.dk for at få den sidste herbes vaccine og så scannes en sidste gang. Det er altid rart, at have en fornemmelse om hvor mange der er inden i tæven, så man er nogenlunde forberedt på selve fødslen.


21/10 - Scanning

Saldo er scannet drægtig og hendes lille mave har en lille bule. Hun er en hund der nyde at være drægtig og hun passer på sig selv og selvfølgelig alle os andre også. Hendes hjerte er så stort, så jeg forstår slet ikke det kan være inde i hende <:3.

Til info kan jeg fortælle, at jeg ikke skriver flere op til hvalpe, men hold øje med hjemmeside, hvis der mod forventning skulle komme en hvalp til salg.
26/9  - Saldo er parret

Saldo blev parret den 19/9 med Phoenix. Alt gik som det skulle og Saldo var i dejligt humør, som hun plejer at være. Jeg kørte til min dyrlæge Martin Vedel, for at få hende progesteron testet og vi skulle afsted samme dag. Jeg aftalte nærmere med Tanja og at jeg skulle komme med Saldo senere på dagen, og så ville hun hente hende ude i bilen. Jeg havde fået lov til, at tage de andre hunde med og lufte dem imens saldo var på besøg hos Phoenix. Vi nød alle sammen en dejlig tur i Tanja's skov. Jeg gik løbende beskeder om hvordan det gik og efter en god halv time, kom der et billed med at de hang sammen.

Vi andre trissede stille og roligt tilbage til bilen og der var parringen færdig og Saldo lå i bilen igen. Det er vigtigt, at få tæven ud i bilen igen, så hun ikke få mulighed for at tisse den første halve time efter parringen. 

Nu er det bare at vente til Saldo er 25-28 dage henne og så skal hun til scanning, for at se om der er små bobler i maven.